Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održan prosvjed

Apsurdima nema kraja: Nepravomoćno osuđeni nasilnik izlazi iz zatvora, a obitelj žrtve najavila odlazak iz Zadra

Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr)
Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na ulice su u subotu izašli građani Zadra zbog puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca, koji je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog premlaćivanja 18-godišnje djevojke.

Mirnim okupljanjem građani Zadra izrazili su nezadovoljstvo puštanjem na slobodu Darka Kovacevica Daruvarca. Na ulice grada u subotu je izašlo tek njih pedesetak, koji su svoje nezadovoljstvo odlučili izraziti i pred zgradom suda.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Darko Kovačević Daruvarac Premlatio djevojku Vratio se u Zadar: Daruvarac izašao iz zatvora u Glini

Iz obitelji Gurlica danas pred kamere nitko nije želio. Obiteljski prijatelj tvrdi kako je jedna situacija vrlo izgledna.

''U strahu su zbog prijašnjih prijetnji koje su dobili i vjerojatnost je da će otići iz Zadra'', rekao je Nenad, prijatelj obitelji.

A hoće li iz Zadra kao slobodan čovjek i Darko Kovačević pitali smo članicu njegovog odvjetničkog tima Magdalenu Bokanović.

''Njegovi daljnji koraci nakon izlaska na slobodu nisu u domeni našeg zastupanja, tako da sve drugo bilo bi na razini špekulacije'', kazala je ona.

A kuda ide ovaj grad pitalo se je jutros i desetak SDP-ovaca. ''Živimo već 20 godina u gradu koji šuti i ne čini ništa, a ne činjenje je upravo dovelo do ovih recentnih događaja kada smo postali grad nažalost iz crne kronike'', rekla je Danijela Vukoša, gradska vijećnica i predsjednica Foruma žena SDP-a.

Na prozivke SDP-ovaca gradonačelnik Zadra oglasio se priopćenjem. Tvrdi kako se SDP koristi najnižim oblikom javne komunikacije. Dok se politika prepucava nepravomoćno osuđeni nasilnik u nedjelju izlazi na slobodu.

Kovačević bi u prijepodnevnim satima u nedjelju trebao izaći iz zatvora. Ujutro će proći standardnu zatvorsku proceduru. Bit će mu ponuđeno da obavi liječnički pregled koji može odbiti. Nakon toga će morati razdužiti svoje zatvorske stvari. Nakon toga proći će još jednu temeljitu pretragu pravosudnih policajaca, kako na primjer mu netko od zatvorenika ne bi dao pismo da pokuša iznijeti van.

Nakon toga, pravosudni policajci će mu na izlazu dati osobne stvari koje je zadužio prilikom ulaska u zatvor – osobnu iskaznicu i putovnicu. Kada izađe moći će odmah napustiti državu, a da stvar bude još apsurdnija, budući da sud nije uvažio niti jednu predloženu mjeru Državnog odvjetništva, on će se čak moći približiti svojoj bivšoj djevojci, uspostaviti kontakt s njom, iako je nepravomoćno osuđen za nanošenje teških ozljeda. Tu apsurdima nema kraja.

Nakon što izađe, ako pokuša uspostaviti kontakt sa svojom bivšom djevojkom i ona se obrati policiji, policija će tu biti bespomoćna. Oni će tek zamoliti Kovačevića da napusti mjesto na kojem se nalazi njegova bivša djevojka. Dakle, apsurdima u Hrvatskoj nema kraja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene