Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek 13 bkilometara od Zagreba

Nepojmljivo: Hrvatski Leskovac još uvijek nema vodovod!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna priča samo 13 kilometara od Zagreba u Hrvatskom Leskovcu. Unatoč plaćanju poreza, prireza i doprinosa mještani nemaju osnovne uvjete za život. Zbog straha od ovrha, svoje račune već godinama uredno plaćaju.

Najveći problem je vodovod, koji do danas nisu dobili. Hrvatski Leskovac zaobilazi i javni prijevoz - unatoč tome što su prva zona, autobusi rijetko voze.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 3 Cetinska krajina Puknuo je magistralni cjevovod, voda je tekla cestom i nosila sve pred sobom: "Da su djeca 10 minuta kasnije išla na misu, diglo bi ih u zrak" Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz

Ručna pumpa i bunari, za stanovnike Hrvatskog Leskovca, jedini su izvori vode. Unatoč redovnom plaćanju prireza i doprinosa stanovnici Hrvatskog Leskovca, već šezdesetak godina čekaju vodovod.

'Glavni vod su napravili s kontra strane ceste, gdje nema kuća, znači sad moramo plaćati do 13 tisuća kuna priključak vode, a u biti plaćamo slivne vode, zašto nisu kopali i postavljali glavni vod uz kuću', kaže Josip iz Hrvatskog Leskovca.

>> Zašto dva puta plaćamo fiksni dio na računima za vodu?

Unatoč tome, što su kako kažu, već tri puta platili doprinos za vodu, nekako bi skupili i tih 13 tisuća, samo da voda stigne do njih. Nema u Hrvatskom Leskovcu ni bespravne gradnje. Više od 90 posto mještana legaliziralo je svoje objekte.

Očajni mještani ne znaju više na koja vrata pokucati. Obećanja im je kažu dosta, nagomilani problemi moraju se riješiti. 'Nemamo kanalizacije koja je najophodnija, škole nemamo, vrtića nemamo, plina nemamo, znači grijemo se kako smo se grijali u 15. stoljeću', požalio se Josip.

Osim vode, problem je i grijanje. Četveročlana obitelj tijekom zime potroši i više od 4 tisuće litara loživog ulja. Manjak novca u gradskoj blagajni, natjerat će mještane da o vodi i plinu još neko vrijeme maštaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene