Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upozorava

U prirodi možete pronaći i zolju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se iznenade kada otkriju primjerice da im je susjed kolekcionar oružja kojim bi mogao ubiti stotine ljuti. Takav arsenal pronađen je u Zagrebu.

Otvorilo je to opet pitanje oružja zaostalog iz rata koje mnogi nikako da predaju policiji. A i oni koji se odluče odbaciti oružje, to nažalost naprave na nepropisan način. Stoga se nemojte iznenaditi ako bombe, pištolje ili zolje pronađete u prirodi.

Susjedi nisu ništa znali

Dvije zolje, tri vrste mina, ručne bombe, čisti eksploziv i raznovrsno streljivo, uspio je skupiti maksimirski kolekcionar prije nego što je preminuo. Brat je pri pronalasku odmah obavijestio policiju, a susjedi nisu znali za arsenal. 'Ja ću razmišljat svojom glavom, ali šta će on, on će uzeti to, igrat se i... ode dijete u zrak!', rekao je jedan od susjeda saznavši za kolekciju oružja kraj koje je živio.

Ako se dobro čuva, eksploziv nije opasan

Ako se dobro i pažljivo čuva sav navedeni eksploziv nije opasan jer se sam ne raspada, ističu stručnjaci, no stara napuštena kuća u naseljenom mjestu definitivno nije dobro spremište. Policija apelira na sve slične susjede kolekcionare. 'Puno je bolje za njih i za njihove ukućane, dakle nazovite policiju, doći ćemo izuzet ćemo, bolje nego da se dogodi tragični događaji', rekla je Marija Goatti Matijević iz zagrebačke policije. U prošle godine završenoj akciji Manje oružja Manje tragedija, prikupljeno je više od 15 tisuća komada automatskog i rasprkavajućeg oružja. Nažalost, još mnogo više leži u ostavama, možda i vaših susjeda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene