Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Specijalizirane prodavaonice za prodaju suvenira mogu raditi nedjeljom tijekom cijele godine, priopćilo je danas Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva reagirajući na učestale napise u medijima i upite vezane za radno vrijeme takvih prodavaonica.


Ministarstvo s tim u vezi podsjeća kako temeljem članka 58. Zakona o trgovini ('Narodne novine' 87/08. i 116/08.) prodavaonice mogu od ponedjeljka do subote započeti s radom najranije u 6.00 sati, a završiti s radom najkasnije do 21.00 sati, osim ako općim aktom nadležnog tijela općine, grada ili Grada Zagreba nije drugačije određeno.

Vezani članci Mačka Anastazija - 3 Rasplet priče o maci Anastaziji koja je postala dubrovački simbol: "Imat će najbolju moguću zdravstvenu skrb i deluxe uvjete" Ludnica s oldtimerima - 6 VIDEO Razne marke, razna godišta, ali ljubavi iste: Više od 70 Oldtimera provozalo se Stradunom

>> Usprkos zabrani dubrovački trgovci radili

Što se tiče nedjelje člankom 60. stavak 1. podstavak 6. Zakona o trgovini propisano je da nedjeljom tijekom cijele godine mogu raditi specijalizirane prodavaonice za prodaju suvenira, dok je u stavku 2. propisano da specijalizirane prodavaonice za prodaju suvenira mogu započeti s radom najranije u 6.00 sati, a završiti s radom najkasnije do 21.00 sat.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju