Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je da Slovenija neće deblokirati hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom dok Hrvatska ne povuče 'prijeporne dokumente' kojima je tijekom pregovora s EU-om, po stajalištu slovenske vlade, 'prejudicirala' granicu sa Slovenijom.


'Ako Hrvatska ne povuče prijeporne dokumente koje je predala Europskoj komisiji, Slovenija neće povući blokadu poglavlja', rekao je Pahor kratko na konferenciji za novinare nakon redovite vladine sjednice. Pahor je time odgovorio na upit slovenskog novinara što misli o 'ponovnoj' izjavi predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera u kojoj je pozvao Sloveniju da deblokira pregovore između Europske unije i Hrvatske.

>> Otkazan sastanak slovenskih i hrvatskih parlamentaraca

Vezani članci Vladimir Grošić - 3 Knin tuguje za petogodišnjim dječačićem: Stručnjak otkriva koji je sindrom u pozadini strašne tragedije i priznaje - "I meni se dogodilo da sam zaboravio dijete..." U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 1 DORH otkrio strašne detalje tragedije u Kninu, nakon ispitivanja nisu zatražili istražni zatvor za oca: "Ocijenjeno je da za to nema zakonskih uvjeta"

>> 'Odblokirajte pregovore pa ćemo nastaviti razgovarati'

>> 'Slovenija želi izravan pristup moru'

Sanader je na sjednici vlade pozvao Sloveniju da deblokira hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom, kako bi se mogli nastaviti razgovori o otvorenim pitanjima. Pritom je podsjetio da Slovenija razgovore uvjetuje prihvaćanjem svojih amandmana na Rehnov prijedlog koji nisu javno poznati. 'Mi predlažemo da trenutačno deblokiraju pregovore, pa možemo nastaviti razgovarati', poručio je Sanader na sjednici vlade.