Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na suđenju u najvećoj antikorupcijskoj akciji na sveučilištu Indeks 2 jutros su puštene i prve video-snimke. Tako se otkrilo da su jedni ispite kupovali iz ljubavi, drugi jer su imali pametnijeg posla, a treći zbog zarade. Dogovori i sastanci odvijali su se posvuda i kao i uvijek uz zanimljive razgovore o biznisu na fakultetu.


Iz USKOK-ovog filmića vidljivo je kako se vesela skupina sastajala i dogovarala, a u jednom trenutku da se primjetiti kako glavni posrednik Mladen Budor poklon sprema u torbicu. Pod krošnjom, u automobilu, na ulici ili kavani, Indeksaši su se nalazili gdje got su stigli ni ne sluteći da su na meti USKOK-a. 10 mjeseci poslije, komedija je izmontirana, a premijeru su na sudu jutros pogledali i glavni likovi.

Vezani članci Adrijana Jurišić: Supruga poginulog biciklista - 9 Lokalni moćnik usmrtio biciklista, vratio se ukloniti dokaze pa pobjegao. Osudili ga na godinu dana, obitelj je shrvana: "To je neoprostivo" Provjereno: Kako se namještaju sudske presude? Ekskluzivna snimka: Priznao da je lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom, u zamjenu za svoju slobodu

>> 'Indeks 2': Za upis ocjene i do 650 eura

 Nakon zanimljvih video-uradaka, preslušane su i audio-snimke u kojima su studenti priznali kako se nekad moglo na ispit izaći besplatno, ali je kriza učinila svoje. 'Rekao sam da je mora bubnuti, ako je ne bubneš neće ti upisati', samo su neki od razgovora koi su se danas čuli na suđenju, Šaljive razgovore, vidi se, ponekad su pokvarili jedino profesori, i to baš u trenutku kad je jedan od posrednika htio djevojci koja mu se sviđa kupiti ispit.