Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komunikacija 'na nuli'

Neizdrživo: Bosanski Brod i dalje truje Slavonski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekoračenja vrijednosti otrovnih tvari u zraku Slavonskog Broda proteklog tjedna premašile su granične vrijednosti i do osam puta. Građani su ljuti i zahtjevaju intervenciju Vlade!

Rafinerija iz susjednog Bosanskog Broda koristi tzv. 'tešku' naftu, čija prerada rezultira ispuštanjem velikih količina sumpora i benzena u atomsferu, tvrde u Građanskoj inicijativi za čist zrak, a imaju i podršku gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Mirko Trifunović iz Bosanskog Broda (Foto: Dnevnik.hr) ISTRAGA JOŠ TRAJE Svjedočanstva nakon eksplozije u rafineriji: "Sve je letjelo, prozori, vrata, stolice... stakla je bilo na sve strane“ Dino Goleš izvještava o stanju nakon eksplozije iz Slavonskog Broda (Foto: Dnevnik.hr) Sastanak s Rusima Predsjednica Grabar-Kitarović: "Borit ću se da Brođani budu sigurni i zdravi"

S druge strane Save, Ministarstvo za zaštitu životne sredine Republike Srpske, rafineriji je istog tjedna dodjelilo ekološku dozvolu.

U našem Ministarstvu za zaštitu okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, pak, tvrde poduzimaju sve da uspostave komunikaciju sa susjedima, no odgovora nema.

Gdje je zapelo istražila je ekipa Provjerenog. Što se događa s druge strane Save i kakvu naftu koristi rafinerija pogledajte u prilogu!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene