Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lompar poručio

'Nećemo razgovarati s drugima dok ne završimo s Konstruktorom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski ministar prometa i pomorstva Mladen Lompar izjavio je u petak podgoričkim medijima da neće biti razgovora s grčko-izraelskim konzorcijem Aktor, drugorangiranim na natječaju za izgradnju autoceste Bar-Boljari, sve dok se ne završe pregovori s hrvatskim konzorcijem na čelu s Konstruktorom.

'Neće biti razgovora s predstavnicima Aktor Concessions dok se ne završe pregovori i odluči o ponudi prvorangiranog ponuđača, hrvatskog konzorcija, koji predstavljaju Institut građevinarstva Hrvatske, Konstruktor i Tehnika', rekao je ministar Lompar. Kako prenose mediji u Crnoj Gori, hrvatski konzorcij je ranije osigurao 50 posto potrebnih jamstava. No, Vlada Crne Gore prihvaća jamstva samo u cjelovitom iznosu, kako je i predviđeno natječajem. Stoga Konstruktor pokušava do kraja tjedna osigurati bankovna jamstva i za drugi dio iznosa ponude od 2,77 milijarde eura.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Slika nije dostupna Potvrdio nagađanja 'Postoje izgledi da Konstruktor gradi autocestu u Crnoj Gori'

Sjednica državnog Savjeta za autoputeve, na kojem će se odlučivati o ponudi hrvatskog konzorcija, održat će se u utorak 2. ožujka. Tajnik resornog Ministarstva u četvrtak je izjavi da crnogorska vlada može 'produljiti hrvatskom konzorciju rok i nakon 1. ožujka ako je to u njezinu interesu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene