Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara, na konferenciji za medije objasnio je kako će izgledati prosvjed u Vukovaru 13. listopada.

Galerija


Predsjednik Savjeta Tomislav Josić na početku je konferencije rekao da se u zadnja dva-tri tjedna čulo puno toga neistinitog u vezi s prosvjedom. Istaknuli su da je prosvjed isključivo vezan za procesuiranje ratnih zločina te da je potpuno apolitičan, a na njega su pozvani apsolutno svi, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Vezani članci Ivan Penava i ministri na obilježavanju Tragedije u Sotinu (Foto: Dnevnik.hr) Kuščević nakon susreta s Penavom: "Država je zakazala, apel da se zločini kazne nije grijeh" Tomislav Josić (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Jedan od organizatora prosvjeda u Vukovaru: "Očekujemo 20.000 ljudi. Ne trebaju nam stranačka obilježja!"

Dodao je da su sve priče o tome da se radi o političkom prosvjedu zapravo manipulacija te da je njegova jedina svrha ubrzavanje procesuiranja ratnih zločina, javlja N1 televizija.

"Ovaj prosvjed od same ideje pa do sadržaja nikad nije bio usmjeren protiv ljudi, nego protiv zločinaca koje institucije nisu procesuirale. Na prosvjedu će žrtve iznositi svoja potresna svjedočanstva, nakon čega će riječ dobiti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, te da će oni biti jedini govornici na prosvjedu, a nisu predviđene nikakve glazbene izvedbe niti izvođači. Nisu dobrodošle nikakve političke parole ili transparenti političkog sadržaja", rekao je Josić, dodavši da očekuje velik broj ljudi koji će doći izraziti svoju potporu u Vukovaru.

Josić je rekao da su "apsolutne gluposti" tvrdnje da iza prosvjeda stoji Milijan Brkić.