Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li Holding prihvatiti?

Bandić: Podijelimo troškove za Arenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić je, kako je i najavio, predložio rješenje za problematiku Arene Zagreb.

Naime, gradonačelnik Milan Bandić, u skladu s najavama, predložio je rješenje spornih problema oko Arene Zagreb. Njegova je ideja da Grad Zagreb podijeli troškove održavanja Arene s Holdingom. Holding se još nije izjasnio o Bandićevom planu za spas Arene.

>> Preokret oko Arene Zagreb

Međutim, Bandić je izjavio kako oni prema ugovoru nisu bili dužni pokrivati troškove. Spomenuo je i natječaj za tvtke koje bi upravljale Arenom te kako su Holdingu poslali prijedlog jedne takve tvrtke koja je dobila natječaj, no, Holding se o tom prijedlogu nije očitovao.

Poslove upravljanja troškovima Holding je dodijelio svojoj tvrtki kćeri Areni Zagreb d.o.o.

Nesuglasice oko uplate 900.000 eura

Grad se pita gdje je otišao sav novac od brojnih i velikih koncerata u Areni Zagreb te su naglasili kako su se dodatni troškovi trebali naplatiti iz zarade. Također, nesuglasice su se nastavile i oko uplate za prvi kvartal 2011. godine. Grad tvrdi da je uplatio 900.000 eura, dok u INGRA-i tvrde da novac nije uplaćen.

Bandić je još u subotu upravu hokejaškog kluba Medveščak u otvorenom pismu pozvao da neometano nastavi promotivne aktivnosti i pripreme oko utakmica u okviru regionalne hokejaške EBEL lige koje bi se trebale održati krajem siječnja u Areni. Prva dogovorena utakmica trebala bi se održati 21. siječnja.

'Blamaža zagrebačkog i hrvatskog sporta'

Gradonačelnik je pozvao i upravu INGRA-e da otvori vrata Arene i u cijelosti je stavi u funkciju. Bandić očekuje da se  više neće dozvoljavati daljnja blamaža zagrebačkog i hrvatskog športa i narušavanje ugleda Grada Zagreba i Republike Hrvatske, kako je naglasio u najavi današnje press konferencije.

Predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim nam je u subotu rekao da će Ingra poduzeti sve da ne dođe do otkazivanja utakmica Medveščak. Ovo je svojevrsni preokret u priči oko Arene Zagreb jer je Ingra najavljivala da će najveća sportska dvorana u Hrvatskoj biti zatvorena sve dok se Ingri ne plate sva dugovanja Grada Zagreba i države za održavanje i najam dvorane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene