Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uložili milijun kuna

Preokret oko Arene Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izvijestio kako će gradska uprava u ponedjeljak predložiti rješenje spornih problema oko Arene Zagreb kojim će se, kako je rekao, jamčiti trenutno rješenje situacije.

U otvorenom pismu javnosti gradonačelnik Bandić pozvao je upravu hokejaškog kluba Medveščaka da neometano nastavi promotivne aktivnosti i pripreme oko utakmica u okviru regionalne hokejaške EBEL lige koje bi se trebale održati krajem siječnja u Areni. Gradonačelnik Banidć poziva i upravu Ingre da još danas otvori vrata Arene i u cijelosti je stavi u funkciju.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Slučaj Arene Zagreb Ministar Zdravko Marić potvrdio: "Vlada je platila sve dugove, Europsko prvenstvo počinje u petak" Slika nije dostupna Navijači Medveščaka Pogledajte kako se zagrebačka Arena poklonila Vukovaru i Škabrnji

'Unaprijed zahvaljujući na razumijevanju i vjerujući u ozbiljnost odgovornih ljudi u upravi Ingre i upravi Arene Zagreb, gradonačelnik očekuje da se od danas više neće dozvoljavati daljnja blamaža zagrebačkog i hrvatskog športa i narušavanje ugleda Grada Zagreba i Republike Hrvatske', stoji u Bandićevom otvorenom pismu.

Kako doznajemo, na internom sastanku u ponedjeljak bi Ingra, koja je prije nekoliko dana zatvorila Arenu, trebala dozvoliti službeno odigravanje hokejaških utakmica. Naime, dogovorene su utakmice krajem ovog mjesec, od kojih prva treba biti već 21. siječnja.

'Ingra će učiniti sve da ne dođe do otkazivanja utakmica Medveščaka'

Predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim nam je rekao da će Ingra poduzeti sve da ne dođe do otkazivanja utakmica Medveščaka i do međunarodne blamaže koja bi zbog toga uslijedila. Ovo je svojevrsni preokret u priči oko Arene Zagreb jer je Ingra najavljivala da će najveća sportska dvorana u Hrvatskoj biti zatvorena sve dok se Ingri ne plate sva dugovanja Grada Zagreba i države za održavanje i najam dvorane.

>> Bandić: Razum nalaže da otvore Arenu, sve je drugo bedastoća

'Mogu reći da ćemo učiniti najveće napore da se ti međunarodni događaji koji su unaprijed dogovoreni održe, da napravimo odredenu iznimku', rekao nam je Oppenheim.

Predsjednik Uprave Ingre kaže da im još nisu plaćena dugovanja. 'Mi nismo vidjeli promjene na računu Laništa. Mislim da bi bilo zanimljivo oni koji tvrde da su podmirili obveze prema nama to dokažu papirima. Valjda su to radili doznakama. Nisu valjda nosili novce u koferima', pita se Oppenheim.

U svijetu se marketinški iskorištava Arena, ovdje imamo samo kokice i pivo

Što se tiče modela upravljanja Arenom, Oppenheim kaže da treba naći model koji odgovara međunarodnim standardima. 'Nije problem vidjeti kako to funkcionira u gradovima poput Londona i Berlina. Vidjet ce te da tamo dvorana generirara odredeni marketinški prihod i koristi se ime i štampaju se majice, prodaju se suveniri sa znakom arene. U Zagrebu toga nema, ovdje imamo samo kokice i pivo', kaže čelni čovjek Ingre.

Medveščak je već uložio milijun kuna

Glasnogovornik hokejaškog kluba Medveščak Ranko Vučinić nam je u razgovoru napomenuo kako u Medveščaku vjeruju kako će se u Areni odigrati predviđene utakmice od 21. do 28. siječnja jer nisu niti dobili službenu informaciju da ne neće moći u Arenu.

'Mi smo do sada uložili oko milijun kuna, što u organizaciju, što u promociju samog događaja. Posljednjih dana usporili smo korake promocije na području Slovenije i Austrije kao i dovođenje stranih turista jer imamo određeni strah da bi smo imali određene probleme u odgađanju tolikog broja i te vrste gostiju', rekao nam je Vučinić.

Otkazivanje za sobom povlači ozbiljnu međunarodnu i diplomatsku štetu

Ranko Vučinić kaže da bi za Medveščak otkazivanje i premještanje dogadaja na neku drugu lokaciju, što trenutno nije moguće, značilo bi osim velike materijalne štete i određenu sportsku štetu.

Glasnogovornik Medveščaka je rekao da to sve za sobom povlači i međunarodnu i diplomatsku štetu jer bi Hrvatska ispala vrlo neozbiljna zemlja koja najavljuje događaj pa ga otkazuje, isto kao i otkazivanje dolaska stranim gostima poput gradonačelnika gradova i ministara sporta Slovenije i Austrije. (D. Ma./H)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene