Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavljeno suđenje Petraču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovnim svjedočenjem Novice Petrača te prijatelja umirovljenog generala Vladimira Zagorca, Maria Pleića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje za otmicu Zagorčeva sina.

Pravomoćno osuđen Novica Petrač iz kaznionice u Lepoglavi, gdje zbog otmice izdržava troipogodišnju kaznu, na sud je doveden kako bi razjasnio svoje imovinsko stanje, budući je u prvom svjedočenju kazao da je, zajedno s prvooptuženim Ivanom Matekovićem, u veljači 2004., tada maloljetnog Tomislava Zagorca oteo kako bi se financijski osamostalio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužiteljstvo traži provjeru Petračevih optužbi Slika nije dostupna 'Nisam preko Petrača prebacivao milijune'

Tužiteljstvo je na posljednjem ročištu zatražilo njegovo ponovno svjedočenje zbog spoznaja da mu je otac Hrvoje, također optuženik, osim što je bio darežljiv u novcu i automobilima, prepisao dio vinograda te obećao pomoć u pokretanju vlastitog posla. 

Osim toga, u javnosti se nagađalo i da je bio prikriveni menadžer nogometaša Gorana Sablića prilikom njegova transfera u Dinamo iz Kijeva.

Mlađi je Petrač pred sudom istaknuo kako nije vodio Sablićeve pregovore s ukrajinskim klubom, već je kao prijatelj za njega lobirao govoreći da je dobar igrač. Uz to spojio ga je s predstavnikom menadžerske agencije, pa mu je Sablić nakon uspješno dogovorenog transfera, za koji tvrdi da ne zna koliko je iznosio, prijateljski dao deset tisuća eura.

Odgovarajući na pitanja USKOK-ovog tužitelja Novica Petrač je kazao i kako nije sudjelovao u transferima Darija Srne i Stipe Pletikose, iako je s obojicom nogometaša dobar prijatelj.

Mario Pleić je na sudu odbacio tvrdnje Hrvoja Petrača i Ivana
Matekovića da je u Zagorčevo ime kupovao nekretnine i držao udjele u nekim poslovima. "Obzirom na svoj status, obrazovanje i životno iskustvo nikada nisam bio ničiji potrčko", kazao je Pleić, dodajući da je nakon dužeg boravka u inozemstvu, već 1992. imao četiri milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

Pleić je rekao i da ga je tijekom prvog suđenja, u kojem je također svjedočio, nazvao tada odbjegli Ivan Mateković i poručio da "pazi što priča" ili će mu "skinuti glavu".

Mateković ga je na to, s optuženičke klupe, danas upitao je li naučio lagati u tajnim službama, što je svjedok odbacio.

Suđenje se nastavlja 11. prosinca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene