Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijava Glavaševih odvjetnika zbog prijetećih pisama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš preko odvjetnika Ante Madunića podnio je danas kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji šalje prijeteća pisma. Jedno takvo dobio je novinar Drago Hedl gdje mu se kao cinkeru prijeti smrću uz mrtvačku glavu i poruku „pazi na se – Omerta"

Prijeteća pisma stoji u Glavaševoj kaznenoj prijavi imaju dvojaku ulogu: uznemiriti primatelje te stvoriti atmosferu straha. Prijetećim pismima stoji u Glavaševoj prijavi šteti se postupku protiv njega, ali i njegovom ugledu saborskog zastupnika.

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu Slika nije dostupna Gerovac: Getoš Magdić ispitana bez prisile

S obzirom da se prema dosadašnjim saznanjima, stoji u prijavi, tijela policije, a ni Državnog odvjetništva nisu poduzeli ništa po pitanju otkrivanja počinitelja, na ovaj se način traži od nadležnih da poduzmu nešto po pitanju otkrivanja autora prijetećih pisama.

Drago Hedl koji je pismo dobio neki dan, predao ga je na policiju. Jučer je za Novu TV kazao kako ne zna tko stoji iza pisama, eda ih se ne boji, ali da pretpostavlja da dolaze iz kruga bliskog Branimiru Glavašu.

Hrvatsko Novinarsko društvo reagiralo je na prijetnje Hedlu tražeći od institucija zaštitu novinara.


Na suđenju Glavašu iskaz dao svjedok Tapšanji

Suđenje Branimiru Glavašu nastavljeno je ispitivanjem svjedoka Vjekoslava Tapšanjija. On je kao djelatnik policije u Osijeku bio sastavni dio tima koji je istraživao zločine iz '90-ih. Tapšanji je sudjelovao na ispitivanju krivljenog Zdravka Dragića koji mu je ujedno i bratić.


Tapšanji je demantirao iskaz svojeg bratića Dragića koji je početkom siječnja svjedočio kako ga je Tapšanji upozorio da će biti osumnjičen za zločine jer ga tereti ugroženi svjedok "Drava". Tapšanji je po riječima Dragića sugerirao što kazati u iskazu, koliko priznati kako bi mu u postupku bilo lakše.

Tapšanji sve to danas demantira. Kaže kako svojeg bratića nije vidio godinu dana prije privođenja i kako nikada prije s njim nije razgovarao o istrazi i postupku za slučajeve "Garaža" i "Selotejp".

Prije početka suđenja od braniteljskog tima Branimira Glavaša neslužbeno dozajemo kako danas planiraju podnijeti kaznenu prijavu protiv N.N. za prijeteća pisma koja se posljednjih dana šanju na adrese Drage Hedla i još trojice Osječana.

Nitko od tih osoba nije svjedok u postupku protiv Glavaša, ali kako Hedl kao krivca proziva baš Glavaša i ljude oko njega odvjetnički tim kani podignuti prijavu i na taj način pridonijeti policijskoj potrazi za autorom prijetnji.

Bratić: Dragića policija nije obmanula

Osječki policajac Mario Bratić odbacio je danas tvrdnje optuženika za ratni zločin nad srpskim civilima Zdravka Dragića da je policija iznudila njegov iskaz u kojemu je priznao sudjelovanje u egzekucijama na Dravi i s njima povezao Branimira Glavaša i još neke pripadnike Samostalne uskočke satnije.

"Nitko prema Dragiću nije upotrijebio silu ili obmanu kako bi se utjecalo na njegov iskaz", kazao je Bratić u nastavku suđenja Glavašu i ostalima optuženicima u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Bratić je u osječkoj policiji ispitivao Dragića koji je tada dao
iskaz koji je poslije povukao, rekavši kako su ga ucijenili da će ga teretiti za drugo kažnjivo djelo koje je počinio.

"Tijekom trosatna ispitivanja bio je vidljivo uzrujan i povremeno bi zaplakao", prisjetio se svjedok, dodavši da je Dragić na kraju potpisao svaku stranicu prijepornog iskaza.

Optužbe o ucjenom izvučenu priznanju danas je odbacio i policajac Vjekoslav Tapšanji, Dragićev bratić, koji ga je navodno natjerao na lažan iskaz.

Iznoseći obranu na zagrebačkom Županijskom sudu, Dragić je ranije kazao da su mu prije davanja službenog iskaza osječki policajci detaljno napisali što će i kako ispričati.

U iskazu, poslije uvrštenu u optužnicu za slučaj "selotejp", detaljno je prepričao kako je sudjelovao u odvođenju jedinoga preživjelog svjedoka likvidacija na Dravi Radoslava Ratkovića i na obali Drave pucao u njega. Pogođen s dva metka Ratković je preživio i postao jedan od krunskih svjedoka.

Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem policajca Željka Mikulića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene