Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naglo prekinuta sjednica

Totalni kaos u Saboru, oporba okružila govornicu: ''Neka nas straža sve sada nosi''

Sabor (Dnevnik.hr)
Sabor (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Sabor (Dnevnik.hr) Sabor (Dnevnik.hr) Svađa u Saboru (Dnevnik.hr) Svađa u Saboru (Dnevnik.hr) +0 Zastupnici oporbe su blokirali odvijanje sjenice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Saborska rasprava ponovno se zahuktala te kulminirala uvredama. Nakon što su raspravili sve dnevne točke, na raspravu je došao Zakon o poljoprivredi što je izazvalo burne reakcije zastupnika iz oporbe. Tako je došlo do vrijeđanja i opkoljivanja govornice te nasilnog prekida sjednice.

Prvi je vatru otvorio zastupnik MOST-a, Miro Bulj koji je povikao da se sjednicu treba prekinuti. S obzirom da je rasprava o Zakonu o poljoprivredi trebala biti tek u četvrtak, zastupnici su optužili Željka Reinera da nije najavio raspravu što je kršenje poslovnika Sabora koji nalaže da se rasprave najave unaprijed. 

Pročitajte i ovo Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

'Povrijeđeno je nepisano pravilo da se najavljuju točke kada će biti. Mi smo tu najavu dobili prošlog tjedna i kolege su se pripremili za raspravu za sutra. To je nekorektno i nedemokratski prema kolegama zastupnicima', rekao je SDP-ov Domagoj Hajduković.

Dok je Reiner pokušavao objasniti kako ne razumije od kuda tako žustre reakcije, zastupnik Bulj mu je uletio na govornicu bez da mu je predsjedavajući dao riječ, zbog čega je dobio i opomenu s oduzimanjem riječi. Nakon toga napravio je isto i Grmoja, kojem je također uslijedila opomena.

Bulj je nakon toga opet došao do govornice i krenuo objašnjavati u čemu je problem, a Reinerova je reakcija bila da se sjednica prekine i da straža odvede Bulja.

Situacija je eskalirala kada je netko iz redova HDZ-a dobacio Bulju "Čobane!" nakon čega mu je Bulj odgovorio da je on ponosan na to što je čoban! 

Nakon žustre razmjene riječi, svi oporbeni zastupnici koji su bili prisutni su došli do govornice. Bili su tu Mostovi Grmoja, Bulj, Tomislav Panenić, Robert Podolnjak, SDP-ovci Arsen Bauk, Domagoj Hajduković i Saša Đujić, HSS-ovci Željko Lenart, Davor Vlaović i Mladen Madjer te Branimir Bunjac iz Živog zida.

'Neka nas straža sve sada nosi', rekli su zajedno. 

Rainer je zatražio da će se sjednica nastaviti u četvrtak jer je sada bila "nasilno" prekinuta.

Ivan Pernar prosvjedovao je i zbog telefoniranja Reinera za vrijeme rasprave. "Molim predsjedavajućeg da ne razgovara na telefon, je li kulturno tako voditi sjednicu", rekao je Pernar. 

"Što je ovo, gospodine Reiner, spustite telefon!", zatražio je i Grmoja, a Bulj je dodao kako bi sam sebi mogao dati opomenu zbog razgovaranja na mobitel.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene