Burno je počela saborska rasprava o Državnom inspektoratu. SDP-ovac Gordan Maras zaradio je dvije opomene, pa do kraja dana ne smije govoriti.

Galerija


Gordan Maras upozorio je da se donosi lex fotelja, odnosno lex Mikulić, lex uhljeb i lex funkcija. Oporba je tražila pojedinačnu raspravu o svakom zakonu, a usprotivila se objedinjenoj raspravi.

Vezani članci Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) U ovom sazivu Sabora najviše je govorio Miro Bulj. Evo koji zastupnici za 15.000 kuna nisu ni zucnuli Slika nije dostupna Zastupnici na rubu živaca: Pogledajte najžešće okršaje u Saboru

''Ako nema vremena za pojedinačnu raspravu, nemojmo imati stanku od 15. prosinca, nemojte Sabor podređivati HDZ-u i Andriji Mikuliću'', rekao je Maras.

I Most se usprotivio objedinjenoj raspravi, naglasivši da se jednom čovjeku daju faraonske ovlasti.

Ručnim glasanjem potvrđena je objedinjena rasprava o 33 točke.

Oporbeni zastupnici iz klupa su dobacivali da nema kvoruma, tražili brojanje zastupnika i usprotivili se ručnom glasanju. Stalno javljanje za riječ oporbenih zastupnika izbacilo je iz takta predsjedavajućeg Željka Reinera.

Dao je opomenu Mostovu zastupniku Miri Bulju koji se javio za povredu Poslovnika, a Marasu je udijelio čak dvije, što znači da do kraja dana u Saboru ne smije govoriti.

''Polako, smirite se malo, što ste nervozni, pa sve ćete izglasati, sve možete što je u interesu HDZ-a, baš vas briga za interes Sabora i građana, bitno da se izglasa lex Mikulić i da čovjek sjedne u foteljicu. Sramotite sami sebe i Sabor. '', rekao je SDP-ovac Željko Jovanović i zatražio stanku.

Nakon stanke Gordan Maras je izvijestio da SDP neće sudjelovati u raspravi o Državnom inspektoratu.

HDZ-ov Andrija Mikulić osvrnuo se na raspravu o Državnom inspektoratu, kao i spekulacije da je on kandidat za glavnog državnog inspektora. "To je puno prerano, na hipotetska pitanja nisam nikad odgovarao, pa ne namjeravam ni danas", poručio je Mikulić.

Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu''

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje