Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani pogleda uprtog u nebo

Hitchcock više nije na Malešnici: Odselila vrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napada pobješnjele vrane, građani sa zagrebačke Malešnice, danas su gledali u nebo. No, bilo je mirnije nego jučer kad su zbog jedne ptice intervenirali i policija i hitna pomoć i vatrogasci.

Uklanjanjem gnijezda iz kojeg su ispali mladunci vrane, što je i bio okidač za napad ptice na ljude, čini se, manje je opasnosti. Ornitolozi poručuju ovo nije neobično ponašanje ptica grabežljivica. Mladunce će braniti na sve moguće načine. Na Malešnici pogledi uprti u nebo, ne zbog kiše već zbog vrana. 'Pogledam gore za svaki slučaj da ne bi bilo bum u glavu', rekao je jedan stanovnik Malešnice. Oštrinu kljuna i kandži vrana koje su zbog mladih napadale sve oko sebe osjetio je i Krešimir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primila cjepivo protiv tetanusa "Osjetila sam njezin kljun na glavi. Mislila sam da ću se srušiti na tlo": Vrane dvaput napale ženu u Zagrebu, doznajemo što se događa Slika nije dostupna mole za strpljenje Zagrebačke ceste objavile kako je nastala rupa na cesti koja je šokirala stanovnike Malešnice

>> Vrana terorizirala Malešnicu, više ozlijeđenih

'Danas se dobro osjećam. Jučer me glava malo boljela, ali je sve je u redu. Sad imam krastu gore', kaže Krešimir koji je danas je na oprezu. 'Pticu sam vidio oko pola devet. Još je zujala gore i tražila, valjda mlade', rekao je Krešimir. Vrane još lete, no uklanjanjem gnijezda potrebe za hororskim vriskom više nema. Potvrđuje to i Nikola, vlasnik bora gdje su vrane do jučer stanovale. 'Danas napada više nema, vrane su odselile. Policija ju je nazvala mojom vranom', rekao je Nikola Biškić. I vrana je otputovala sa svojim mladim jednim mladunčetom. Hitchock više ne stanuje ovdje,  otputovao je.

Oni kojima je posao imati uprt pogled prema krošnjama i pticama tvrde, iako su napadale, vrane su se ponašale prirodno. 'Najčešće se ovakvi nazovi napadi događaju kad su baš mladi u gnijezdima ili ako ispadnu iz gnijezda, onda ptica pokušava obraniti svoje potomstvo', rekla je Vesna Tutiš, ornitolog. Mlade poispadale iz gnijezda, upozoravaju stručnjaci, najbolje je ne dirati. 'Ptice imaju šanse da odrastu u normalne ptice samo na način da odrastu u prirodi. Eventualno neka pomoć je, ako zbilja čovjek može pomoći, da stavi pticu na nekakvo povišeno mjesto ili na granu, ali pri tome da se čuva ako je riječ o agresivnoj ptici', rekla je Tutiš. Što mogu kljunovi i kandže vrane Krešimir se uvjerio. A za njihov sve veći broj u gradovima čovjek si je kriv sam zbog količina smeća i betona koje proizvodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene