Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitchcockovske scene

Vrana terorizirala Malešnicu, više ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom naselju Malešnica vrana je napadala građane.

'Oko 11 sati dobili smo dojavu da vrana napada ljude po naselju Malešnica', rečeno je za Dnevnik.hr iz zagrebačke policije koja je po dojavi došla na mjesto događaja. Uznemireni stanovnici Malešnice tvrde da je mačka pojela jednog ptića, a drugi je pao u grmlje i njega je vrana branila.

Pročitajte i ovo Damir Skok - Problem s vranama - 3 dosad napadnuto četvero ljudi Riješen misterij napada vrane na zagrebačkoj Knežiji: "Kad bismo mi došli, nje ne bi bilo. Danas smo je gledali kako fiksira dvorište osnovne škole" Slika nije dostupna Primila cjepivo protiv tetanusa "Osjetila sam njezin kljun na glavi. Mislila sam da ću se srušiti na tlo": Vrane dvaput napale ženu u Zagrebu, doznajemo što se događa

Prema policijskim saznanjima ozlijeđene su tri osobe, no neslužbeno se doznaje da su stradale još dvije osobe. Od ogrebotina i udaraca kljunom i kandžama vrane zadobili su lakše tjelesne ozljede. 'Mi definitivno znamo za sada da su tri osobe ozlijeđene, radi se o lakšim tjelesnim ozljedama. Ono što je izazvalo uznemirenost vrane jest da su iz njenog gnijezda ispala dva mlada ptića i zato je bila uznemirena i napadala ljude', rekla nam je dr. Marija Rimac iz tima hitne medicinske pomoći, koja je izašla na teren pomoći ozlijeđenim građanima.

'Ma tata se nije snašao rekao je kao da ga je netko šakom udario tako se strmoglavila', ispričala nam je Tamara Starešinić. Drugi su odavali dojam spremnosti na ptičje napade. 'Imam kišobran i budem je lupila po glavi', rekla je jedna od susjeda. Vatrogasci kažu, to nije naš posao, već samo čekaju stručnjaka. 'Mi čekamo čovjeka iz veterine, koji će to preuzeti, mi ćemo njega samo dignuti gore', objasnio nam je jedan od vatrogasaca. Stručnjak iz Zoološkog vrta je došao, skinuo gnijezdo, no mladih ptića nije bilo. Ipak, vrana je nakon toga prestala biti agresivna i otišla je u nepoznatom pravcu.

Ovo, inače, nije prvi takav napad u posljednje vrijeme. U travnju je napad vrane zabilježen u zagrebačkom nasilju Jarun. Vrana obično napada kada čuva svoje gnijezdo, a nakon što se gnijezdo ukloni ili uništi, obično odlazi s te lokacije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene