Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve češći napadi

Kontrolor ZET-a napadnut nožem! Za Dnevnik Nove TV otkriva detalje i poručuje: "Prošao sam i rat i Oluju, ali nije vam svejedno kad vam netko nasloni nož na trbuh..."

Aktualno Galerija Napad na kontrolora ZET-a - 7 Napad na kontrolora ZET-a - 7 Foto: DNEVNIK.hr Napad na kontrolora ZET-a - 6 Napad na kontrolora ZET-a - 6 Foto: DNEVNIK.hr Napad na kontrolora ZET-a - 5 Napad na kontrolora ZET-a - 5 Foto: DNEVNIK.hr Napad na kontrolora ZET-a - 4 Napad na kontrolora ZET-a - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Napad na kontrolora ZET-a - 3 Galerija 1/9 >>
Kontrolor ZET-a napadnut je nožem. Na bolovanju je i tabletama za spavanje. Sve su češći takvi incidenti. Iz ZET-a apeliraju na institucije da strože kažnjavaju takve napade. S napadnutim kontrolorom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Kontrolor ZET-a taj dan pamtit će do kraja života. Tražio je čovjeka da mu pokaže kartu, a on je, ničim izazvan, na njega sasuo paljbu.

"Ja dolazim: 'Dajte mi sad, molim vas, kartu da je skeniram.' I sad tu dolazi: 'A šta ti, k*** mali, tu glumiš neku ovlast?' Jako se derao cijeli tramvaj. 'Bolje da te tata izd***. Šta tu glumiš u tramvaju?' I onda mi je poslije toga dva puta opsovao mater. Ja velim: 'Sram vas bilo, pa kako to razgovarate sa mnom? Barem zbog ovih žena oko nas. Ne moraju slušati vaše psovke.'"

Odlučio je zaustaviti tramvaj i zvati policiju.

"On silazi dolje i ja silazim dolje na stanicu. Mislio sam da će se udaljiti on sa stanice, međutim on dođe skroz do mene, izvadi nož i približi mi ga trbuhu i veli: 'Šta je? Tuko bi se? Sad ću te zaklati, majku ti j****.' Ja sam korak unazad i rekao mu: 'smiri se neće se tu nitko tući", ispričao je kontrolor karata ekipi Dnevnika Nove TV.

Srećom, nije ga ozlijedio. Kaže, srce mu je lupalo sto na sat.

Pročitajte i ovo Bombardirani izbjeglički kamp u Gazi Pratite iz minute u minutu FOTO Glasnogovornik izraelske vojske: "Opkolili smo Gazu. Radimo na lociranju i neutraliziranju podzemne infrastrukture"

"Prošao sam ja i rat, i Oluju, i čuda, ali nije vam svejedno kad vam netko nasloni nož na trbuh i kaže da će vas zaklati. Nije mi ništa htio dati, na kraju ga je policajac iz interventne savladao. Stavili su mu lisice i dalje ga otpeljali", rekao je kontrolor.

Iz policije kažu da je riječ je o 74-godišnjaku. Protiv njega podnesena je i kaznena prijava. Napadi na ZET-ovce sve su češći. Ove godine bila su četiri fizička napada na vozače i jedan na kontrolore.

"Ovim putem apeliramo na naše institucije da je nužna još stroža primjena kaznenog zakona da takvi napadi na naše djelatnike podliježu kaznenoj prijavi, a ne prekršajnoj, što je nažalost češći primjer", poručuje glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Putnici kažu da je najveći problem s onima koji se švercaju.

"Kontrolor traži kartu, a taj dečko veći od mene za glavu. Iziđu zajedno van i on kontrolora pošalje u nešto, kontrolor se više nije usudio prići mu", kaže Đuro.

Pročitajte i ovo Tomislav Bošnjak, veleposlanik RH u Egiptu Detalji akcije Hrvatski veleposlanik u Egiptu o evakuaciji Hrvata iz Gaze: "Evakuirane su četiri obitelji i nekoliko pojedinaca"

"Znaju se svađati s njima, a krivi su ako nemaju kartu", rekla je Ana.

Kontrolor s početka naše priče zbog napada nožem sada je na bolovanju. Na dan, kaže, bude i do deset neugodnih situacija. Jedan ga je dečko čak pokušao ugušiti.

"Došao mi je odozgor, primio mi je remen od torbice za vrat i počeo me daviti. Udarcem sam se oslobodio tog stiska i izbio sam mu remen iz ruku", rekao je kontrolor.

Apsurdno je da su obojica završila s kaznom od 400 kuna za remećenje javnog reda i mira iako je kod kontrolora bila riječ o samoobrani, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene