Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više problema za Plenkovića

Hasanbegović nije jedini član HDZ-a koji ne poštuje odluku vrha stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković je u otvorenom sukobu s potpredsjednikom stranke Zlatkom Hasanbegovićem zbog potpore koju daje nezavisnoj kandidatkinji za zagrebačku gradonačelnicu Bruni Esih. No, Hasanbegović nije jedini HDZ-ov član koji ne poštuje odluku vrha stranke.

Primirje je puklo, a šef HDZ-a Andrej Plenković je skinuo rukavice. U izjavi za Novu TV oštro je poručio Zlatku Hasanbegoviću da "ako netko kani na izborima podržavati opcije na izborima koje nisu HDZ, sretan mu put, ovorena su mu vrata". 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Hasanbegović ne želi pred kamere, no u telefonskom razgovoru kaže da neće napustiti HDZ. I dalje misli da je Bruna Esih bolji kandidat od Drage Prgometa.

Još je u petak rekao da mu je žao što Esih nije kandidat HDZ-a. "Hrvatska demokratska zajednica ima svog kandidata kojeg je predložio gospodin Plenković", rekao je tada Hasanbegović, a na pitanje boji li se isključenja iz stranke kaže: "Ne, ne vidim razloga za to".

Kontra stava stranke je i HDZ-ov veteran Andrija Hebrang. Esih mu je bliža, jer u programu za lokalne izbore zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima.

"Ja sam običan član HDZ-a i imam pravo na svoje mišljenje kao građanin. Imam pravo reći da je vrijeme nakon 70 godina da doznam gdje su kosti moga oca i gdje su kosti ostalih preko 200 tisuća pobijenih bez suda", kaže Hebrang.

Prgomet je danas bez komentara. No,u subotu je tvrdio da je vrijeme izbacivanja iz HDZ-a prošlost. Njegova protukandidatkinja, pak, svoju budućnost i dalje vidi u klubu HDZ-a.

"Osobno smatram da nema razloga za napuštanjem Kluba zbog toga što sam uvijek bila transparentna u svojim razmišljanjima. Davala sam do znanja sve ono što mislim činiti i kako mislim glasati, drugo nezavisna sam zastupnica, takvih ima još u klubu", kaže Esih.

S Plenkovićem se Esih, nakon svega, nije vidjela. A ne nazire se ni rasplet ove krize u vladajućoj stranci.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene