Ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić
Ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić, osigurao je cjepivo i policijskim službenicima PU Dubrovačko-neretvanske.


HDZ-ovac Marijo Bekić je nedavno bio u fokusu nakon što je otkriveno da je šef dubrovačke bolnice preko reda cijepio vlastite roditelje te punca i punicu koji su na cijepljenje došli iz BiH.

Ministarstvo zdravstva, koje je zbog cijepljenja preko reda poslalo inspekciju u dubrovačku bolnicu, potvrdio da je cijepio i djelatnike MUP-a. Opravdanje je bilo - da se ne baci. Iz MUP-a nisu htjeli navesti imena ni funkcije policajaca koji su cijepljeni. Portal Index.hr piše da je cjepivo primio i načelnik Ivan Pavličević. Kad smo ga pitali je li istina da se cijepio odgovorio je kako ne želi odavati informacije. 

''Kao policijski službenik ja vam ne mogu i ne želim odavati informacije, a kao građanin ću ih uskratiti'', kazao je za DNEVNIK.hr šef PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Na naš upit spada li u ugroženu skupinu, kazao je kako mi ne znamo je li on ugrožen te da će ''netko drugi to procijeniti''.

"Na poziv Opće bolnice Dubrovnik cijepilo se ukupno 17 policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Kako smo doznali, radilo se o cjepivima koja su ostala neiskorištena nakon što je određeni broj zdravstvenih djelatnika, kojima su cjepiva bila namijenjena, u posljednji trenutak odustao. Cijepljenju su pristupili oni policijski službenici koji su taj dan bili u službi i koji su mogli iznaći vrijeme za cijepljenje", poručili su iz Ravnateljstva, prenosi Index.

Cijepljenje u sportskoj dvorani - 3 Cjepivo konačno stiže i za Zagrepčane, poznato gdje će se provoditi masovno cijepljenje: "To su izdvojeni veliki prostori..."

Na pitanje spadaju li oni u ugrožene skupine, iz PU dubrovačko-neretvanske policije dodaju kako zbog prirode svog posla nikada neće odbiti mogućnost cijepljenja kada se ona ukaže.