Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno osuđen za 'izvlačenje 3,5 milijuna kn

Nakon presude Miljak dao ostavku na dužnost predsjednika HČSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Miljak objavio je da je podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) zbog nepravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu za 'izvlačenja' 3,5 milijuna kuna iz tvrtke i najavio nastavak pravne borbe.

"Iako sam osuđen bez iti jednog materijalnog ili bilo kakvog drugog dokaza, osjećam moralnu i političku odgovornost, te u novonastalim okolnostima smatram kako više ne mogu obnašati časnu dužnost predsjednika stranke. Ovu presudu smatram još jednim porazom i lakrdijom od hrvatskoga pravosuđa, a svoju pravnu borbu nastavljam do kraja, a ako bude potrebno i na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu", navodi Miljak u priopćenju za medije.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Za v.d. predsjednika stranke imenovao je političkog tajnika Franu Čirka.

Miljak i bivši tajnik HČSP-a Vinko Kalinić nepravomoćno su u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu proglašeni krivima zbog izvlačenja 3,5 milijuna kuna iz tvrtke Kalvin.

Miljak je osuđen na djelomično uvjetnu kaznu od dvije godine tako da će, ako presuda postane pravomoćna, biti u zatvoru samo deset mjeseci ne ponovi li u roku od pet godina kazneno djelo. Državi u roku od tri godine mora vratiti nezakonitu korist od 3,5 milijuna kuna.

Kalinić je uvjetno osuđen na desetomjesečnu zatvorsku kaznu, a državi morati vratiti 80-ak tisuća kuna koje je podigao s računa tvrtke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene