Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Krilu Jesenice i danas je bila zatvorena Jadranska magistrala. I dalje su glavna tema goleme stijene pred čijim su padom u četvrtak navečer živu glavu jedva izvukli vozač kamiona i putnici osobnog automobila.


Danas su uklonjene druge prijeteće kamene gromade s padine, a dogodila se i pobuna mještana koji su obvezni sami uklanjati stijene ispod svojih kuća. Turističko Krilo Jesenica jutros idilično u suncu, ali mračna prijetnja stijena nad cestom traje, a mještani Krila pobunili su se, ističući da nadležni dođu samo kada se dogodi drama. Inače, njih tjeraju da sami uklanjaju goleme stijene oko svojih kuća koje prijete cesti.

Vezani članci Odron zemlje na gradilištu omiške zaobilaznice 01 Na gradilištu omiške zaobilaznice nastao veliki odron, iz Hrvatskih cesta poručuju da nema sigurnosne prijetnje Slika nije dostupna Podgora: Odronila se stijena i zakrčila prometni trak

Glavna tema u mjestu i dalje su stijene koje su u četvrtak navečer u odronu padale po automobilima i kamionima. Iz skršenog kamiona vozač je nevjerojatnom srećom izašao živ. Glavna muka danas je bila stijena od 50 tona, pucale su sajle, pokušavalo se bagerom, ali jednostavno nije išlo. Planiralo se miniranje, ali kako je stijena konačno popustila, povukli su je. Nadležni tvrde, ulažu veliki trud i novac, ali mještani su uvjereni da se sve radi površno i da će ovdje stijene opet prijetiti smrću.

U nedalekom Dugom ratu, odronilo joj se poodavno čitavo dvorište, a kuća jedne žene stoji na rubu provalije. U međuvremenu joj je istoj ženi umro suprug, ona se sa djecom snalazi, a pomoći niotkuda, iako je molila nadležne institucije. Promet iz Splita prema Omišu, Makarskoj i Dubrovniku danas je bio u šoku, pješačilo se i nerviralo naveliko. Priroda ima svoje zakone, ali nadležne službe moraju iznaći rješenje.