Jedna od najskupljih žičara u Europi ipak u nedjelju neće biti otvorena. O svemu se


u subotu oglasili iz zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje. Tvrde kako je zapelo s uporabnom dozvolom te je zatražena dodatna dokumentacija jednog od izvođača.

Što se tiče izvođenja radova čeličnih ojačanja, svi radovi moraju biti izvedeni prije izdavanja uporabne dozvole. Prije nekoliko tjedana na društvenim mrežama se pojavio video koji je prikazao brojne nelogičnosti oko sljemenske žičare.

Provjereno: Malverzacije kod sljemenske žičare - 2 Izvješće o žičari ''primljeno na znanje'': "Zašto baš svaki projekt u Zagrebu završi na stolu DORH-a ili Uskoka?''

Vladimir Gruborović za Provjereno Posebni Bandićev savjetnik Gruborović ekskluzivno za Provjereno: ''Nisam autor filma, a arhitektica posao nije dobila preko ljubavne veze“

U cijelu priču nakon toga je uključen i Uskok koji bi trebao utvrditi zašto je u pola projekta žičara poskupjela za 90 milijuna kuna jer, primjerice, žičara u švicarskim alpama ukrašena swarowski kristalima stajala je 11.500 eura po metru dužine, a hrvatska, bez kristala, po metru košta 19 tisuća eura. Odgovor na pitanje kada će žičara biti u finkciji još se ne zna..

 

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr