Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 22 godine

Ubojica Anđele Bešlić izlazi na slobodu: Namamio ju u auto i hladnokrvno ubio, mučan slučaj potresao je cijelu zemlju

Ivan Bulj
Ivan Bulj Duje Klaric/Cropix
Aktualno Galerija Ivan Bulj - 5 Ivan Bulj - 5 Foto: Duje Klaric/Cropix Ivan Bulj - 4 Ivan Bulj - 4 Foto: Duje Klaric/Cropix Ivan Bulj Ivan Bulj Foto: Paun Paunovic/Cropix Ivan Bulj Ivan Bulj Foto: Duje Klaric/Cropix +3 Ivan Bulj - 3 Galerija 1/8 >>
U travnju nakon 22 godine iz zatvora izlazi 61-godišnji Ivan Bulj, osuđen za ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić.

Za dva mjeseca, 10. travnja istječe zatvorska kazna 61-godišnjem Ivanu Bulju, ubojici iz Sinja koji je prije 22 godine ubio 16-godišnju Anđelu Bešlić.

Bulj je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora, a posljednji dio kazne odslužuje u Turopolju u kaznionici poluotvorenog tipa, gdje je prošlog siječnja premješten iz Gline, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Viktor Orban proširenje EU-a Orban zavapio: "Izgubit ćemo Srbiju"

Kobne večeri, Bulj je na prijevaru u vozilo ukrcao Anđelu Bešlić koja se oko tri sata u noći pješice vraćala s koncerta. Nakon što se ukrcala, muškarac je skrenuo s ceste te je odvezao na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača.

S namjerom da je ubije, tupim predmetom joj je nanio više ozljeda po glavi i drugim dijelovima tijela te je tijelo odvukao preko žičane ograde i bacio ga u nepristupačnu jamu. Zatim je tijelo prekrio suhim granjem te pobjegao, a tijelo je pronađeno mjesec dana kasnije.

Ivan Bulj Ivan Bulj - 1 Foto: Duje Klaric/Cropix

U početku Bulja se sumnjičilo da je silovao 16-godišnjakinju, no za to nije bilo dokaza pa je ta optužnica odbačena. Do njegove presude za ubojstvo došlo je na temelju zatvorenog kruga indicija jer materijalnih dokaza nije ni bilo ili su bili neupotrebljivi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

Nakon nekog vremena, Bulj se sam odlučio predati policiji gdje je priznao sve čak i seksualno nasilje, ali problem je u tome što to nije želio ponoviti istražnom sucu, a iskazi iz policije ne mogu se koristiti kao dokaz u sudskom postupku.

Tako je Bulj na prvom suđenju bio proglašen kriv za silovanje i ubojstvo te mu je određena kazna zatvora od 27 godina, da bi na drugom suđenju 2005. godine bio oslobođen optužbe za silovanje, te mu je kazna smanjena na 22 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene