Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne bi mijenjala za grad'

Proglašena najuzornijom seoskom ženom: Evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustajanje u pet sati ujutro, briga za farmu krava i obiteljsko gospodarstvo - i sve to uz četvero djece! Ovo je tek dio impresivnih razloga zašto je 32-godišnja Ivana Jurić iz Đurića u blizini Gunje proglašena najuzornijom hrvatskom seoskom ženom za ovu godinu! Nakon osvojene nagrade, posjetili smo je u njezinom domu.

Seoski radni dan za Ivanu Jurić počinje i prije izlaska sunca. Njezin ured su 32 hektara slavonske ravnice. 'Ustajemo oko pola šest, idemo na farmu, ja i muž, ja muzem krave, on krave hrani i sređujemo sve na farmi', opisala je Ivana početak svog radnog dana za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nenajavljeni posjet VIDEO Putin iznenada posjetio selo svoje obitelji: Pogledajte kako je to izgledalo i što ga je iznenadilo Ilustracija sastajali se u mraku Cijelo selo zbog ljubavi skoro svaku večer ostajalo bez struje: "Ta djevojka nam je izazvala probleme"

U vrijeme kada se drugi tek bude - Ivana počinje s pripremom za školu. Majka je četvero djece, uz peto na putu. Na obiteljskom gospodarstvu u Đurićima kraj Gunje brine za farmu krava, brojne životinje, vrt, a ima vremena i za hobije.

'Obično u jesen ima puno posla u polju, u vrtu, pripremamo zimnicu. Radim zlatovez, i od ručnog rada vezem, heklam, svašta pomalo, a inače u slobodno vrijeme idem u KUD', rekla je Ivana. Svoj zlatovez ponosno je pokazala kada je sinoć proglašena najuzornijom seoskom ženom.

Martina je najbolja hrvatska poljoprivrednica!

'Ne volimo biti samo na njivi, u štali, smrdljivi. Uživamo se spremiti i presvući, nalakirati nokte, obojati kosu, srediti se i otići u provod u selo. To mi je isto uživancija', kaže Ivana.

Nezadovoljna je jer se, kaže, na selu prije bolje živjelo. Unatoč padu cijene mlijeka, porastu troškova proizvodnje, i seoskom radnom danu koji nekad traje i više od 12 sati - 32-godišnja komercijalistica nikad ga ne bi zamijenila za život na asfaltu.

'Ne bi mijenjali selo za grad, nama je fino na selu, imamo slobodnog vremena i sve si to sami odredimo, ljepše nam je', kaže Ivana.

A još bi bilo ljepše, uvjerena je, kada bi država više cijenila i plaćala sve plodove koje donosi selo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene