Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobitnici nagrada

Oni su najbolji ovogodišnji maturanti, ispite položili bez greške: "Da budem iskrena, počela sam učiti tjedan dana prije"

Aktualno Galerija Amalija i Viktor, najbolji maturanti - 3 Amalija i Viktor, najbolji maturanti - 3 Foto: DNEVNIK.hr Amalija i Viktor, najbolji maturanti - 2 Amalija i Viktor, najbolji maturanti - 2 Foto: DNEVNIK.hr Amalija i Viktor, najbolji maturanti - 1 Amalija i Viktor, najbolji maturanti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Danijel Vukelja Danijel Vukelja Foto: DNEVNIK.hr +1 Viktor Pijanec Galerija 1/6 >>
Stresa je bilo puno kod maturanata. Sada je sve iza njih, a razloga za osmijeh ima troje junaka naše priče. Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak prva je razgovarala s najboljima, dobitnicima triju nagrada za ispite koje su položili bez ijedne greške!

Petica za čiste petice. Amalija Rafaj Škriljevečki i Viktor Pijanec najbolji su hrvatski maturanti, a osim sjajnog uspjeha, dijele i školske klupe.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Državna matura; ilustracija - 3 Uzbudljivo razdoblje Novosti na prijavama za državnu maturu: Jedna promjena je ključna

"Pa, mi smo G razred! Kad sam prvi put to čuo, uopće nisam mislio da ću ja dobiti nagradu, za Amaliju sam već mislio da hoće, ali stvarno ne znam kad se zadnji put dogodilo da su dva dobitnika tih nagrada bila iz istog razreda", kazao je Viktor.

Za maturu se, kažu, nisu pretjerano pripremali.

"Da budem iskrena, počela sam učiti tjedan dana prije mature i samo sam jedan dan učila matematiku, ali nije bilo toliko za maturu bitno da se spremamo koliko sve četiri godine obrazovanja", kaže Amalija.

Nijedno nije išlo na instrukcije ili pripreme, a Viktor kaže, najmanje je učio za Informatiku i Matematiku jer njih najbolje zna.

I unatoč tome Amalija je dobitnica nagrade Soljačić s najbolje riješenim ispitima iz Matematike, Fizike i Hrvatskog. U Viktorove ruke ide nagrada tvrtke S&T-a. Jedan je od četiri hrvatska maturanta koji su informatiku riješili bez greške. Dobili su svatko po pet tisuća dolara, odnosno eura.

"Iskoristit ću dobar dio za studij, ali isto tako i za razonodu, moramo počastit društvo iz razreda. Mislim da i razred zaslužuje dio toga i prijatelji. Sad kad sam ja dobio novce, želim podijelit to s ostalima, sreću", kazali su.

I humanisti nagrađeni

Amalija i Viktor, najbolji maturanti - 3 Danijel Vukelja (Foto: DNEVNIK.hr)

Sreću od pet tisuća eura može podijeliti i Danijel Vukelja, maturant zagrebačke druge gimnazije. Pionir je nagrade Ante Žužul. Imao je najbolji uspjeh iz Hrvatskog i Povijesti.

"Za sad mi je više nekako čast nego da razmišljam o novčanoj nagradi, pa ću poslije možda o tome. Da, postoji neka nagrada koja nije samo za nagradu i te STEM predmete, drago mi je da postoji nešto drukčije i za te predmete koji nisu do sada bili toliko cijenjeni u tom aspektu", zaključio je.

Osim izvanrednog uspjeha, upisali su željene fakultete i sada je pred njima više nego zasluženo dugo, toplo ljeto.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene