Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od izlijevanja:

Naglo porasli vodostaji Save i Kupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog opasnosti izlijevanja rijeke Save sinoć su interventne ekipe Vodoprivrede Zagreb na poplavnom području kod mjesta Medsave, na rijeci Savi, na samoborskom području, dodatno pojačale nasip vrećama pijeska, te osigurale to područje, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Također kod mjesta Gradne, nakon dojave javne vatrogasne postrojbe (JVP) Samobor strojevima je očišćena ustava kako bi se rasteretila. O svemu su izvješćene Hrvatske vode i policija. Državni centar 112 jutros je izvijestio i da je zbog velike količine oborina uzvodno, došlo do naglog porasta vodostaja rijeka Save i Kupe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzvodno opada Dobra u Lešću u pripremnom stanju obrane od poplave Visok vodostaj rijeke Save Zbog obilnih kiša FOTO/VIDEO Pogledajte kako izgleda Sava u Zagrebu, porastao vodostaj

Na većem dijelu dionica uzvodno od Zagreba uvedeno je pripremno stanje obrane od poplava, dok je kod Jesenica II na snazi redovita mjera obrana od poplava. Jutros, rijeka Sava u gornjem sljevu je u padu, kao i Kupa kod Karlovca od jutros u 2 sata, navodi DC 112.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene