Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog opasnosti izlijevanja rijeke Save sinoć su interventne ekipe Vodoprivrede Zagreb na poplavnom području kod mjesta Medsave, na rijeci Savi, na samoborskom području, dodatno pojačale nasip vrećama pijeska, te osigurale to područje, izvijestio je jutros Državni centar 112.


Također kod mjesta Gradne, nakon dojave javne vatrogasne postrojbe (JVP) Samobor strojevima je očišćena ustava kako bi se rasteretila. O svemu su izvješćene Hrvatske vode i policija. Državni centar 112 jutros je izvijestio i da je zbog velike količine oborina uzvodno, došlo do naglog porasta vodostaja rijeka Save i Kupe.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon relativno mirne noći u Sisak stiže vrhunac vodenog vala Slika nije dostupna Borba s poplavom: Vodostaj Kupe neumorno raste!

Na većem dijelu dionica uzvodno od Zagreba uvedeno je pripremno stanje obrane od poplava, dok je kod Jesenica II na snazi redovita mjera obrana od poplava. Jutros, rijeka Sava u gornjem sljevu je u padu, kao i Kupa kod Karlovca od jutros u 2 sata, navodi DC 112.