Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadzorni odbor Ine na sjednici održanoj u utorak ponovno je imenovao Zoltána Áldotta za predsjednika Uprave, te Niku Dalića, Gábora Horvátha, Ivana Krešića, Davora Mayera i Pétera Rataticsa za članove Uprave Ine za razdoblje od 1. travnja ove do 31. ožujka 2016. godine, priopćeno je iz Ine.


Kako se neslužbeno doznaje, sjednica je bila burna, a dvoje hrvatskih članova Nadzornog odbora su je napustili jer su bili protiv mađarskog prijedloga o imenovanju uprave na samo godinu dana. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, četiri hrvatska i pet mađarskih.

Vezani članci Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Ćorić se ispričao, ali...: ''Bio sam prekidan, nisam mogao odgovoriti, nije to za ostavku'' Slika nije dostupna Što je Vrdoljak tražio od hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine?

Vlada RH je na zatvorenoj sjednici održanoj 18. ožujka predložila Nadzornom odboru Ine da, zbog isteka četverogodišnjeg mandata, ponovno imenuje trojicu hrvatskih članova Uprave Nike Dalića, Ivana Krešića i Davora Mayera.

VIDEO Vodimo vas na naftnu platformu usred Jadrana

U priopćenju iz Ine također se kaže da je Nadzorni odbor dao suglasnost na revidirane financijske izvještaje za godinu završenu na dan 31. prosinca 2014. s izvještajem neovisnog revizora. Razmatrao je i Izvješće o stanju društva INA Grupe za poslovnu godinu 2014. te nije imao primjedbi na dostavljeno izvješće. Nadzorni odbor je također dao suglasnost na prijedlog Uprave o uporabi dobitka za pokriću gubitka akumuliranog na stavci kapitala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook