Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar najavio

Nadoplata zdravstvenog osiguranja za ekstremne sportaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić ovih je dana najavio moguću naplatu dodatnog osiguranja za sve one koji se bave ekstremnim sportovima kao što su slobodno penjanje, letenje paraglajderom i slično.

Stijene pored Omiša, uz rijeku Cetinu pravi su mamac za slobodne penjače.Ana i Lorenzo su iz Italije. Mi smo osigurani u talijanskom planinarskom savezu ako nam se što dogodi i po sustavu reciprociteta to važi i u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Ilustracija Novi zakon Bolovanje za vlasnike pasa i mačaka? ''Važno je da vlasnici ne budu u dilemi kazna ili otkaz''

No, ministar zdravlja Ostojić ekstremnima najavljuje plaćanje vinjeta. 'Pa i trebalo je, previše je tih besplatnih spašavanja. Ali ne za nas, to je za Čehe, mi smo dobri. Mi sami sebi pomažemo', rekao je Danijel Krstulović Opara, Planinarsko društvo Mosor- Split:.

Ali tko će odlučiti što je ekstremno opasno i tko će točno plaćati ekstremno zdravstveno? Pretpostavlja se slobodni penjači, ronioci, letači paraglajderom, padobranci, alpinisti i slično.

'Ne bih plaćao unaprijed'

'Ja ne bih plaćao unaprijed nego ako se što desi, ako me budu spašavali', zaključio je Boris Omrčen, Planinarsko društvo Mosor- Split .

I iznajmljivači na plaži kažu sve je osigurano. Čak i Čehinje na madracu ne idu izvan plutača .Čini se da su najveći problem individualci koji se bez adekvatne opreme upute sami daleko na more ili u planine.

'Upute se u brdo u japankama i kad im dosadi zovu 112 da ih helikopter spusti', rekao jen Pripuz. Tada lete helikopteri, i spasitelji, veliki trošak, a sve plaća državna blagajna. Nešto sigurno treba mijenjati.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene