Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon

Bolovanje za vlasnike pasa i mačaka? ''Važno je da vlasnici ne budu u dilemi kazna ili otkaz''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vlasnik kućnog ljubimca dužan mu je osigurati pomoć veterinara i njegu, no ne može zbog toga biti odsutan s posla. Ipak, ima onih koji smatraju da bi se to trebalo promijeniti.

Politička stranka Istina traži da se uvede pravo na bolovanje i njegu kućnih ljubimaca, prvenstveno za pse i mačke.

Neusuglašenost propisa otežava život građanima i potpuno je nedopustiva u pravednoj i pravno uređenoj državi, smatraju u stranci iz Novog Sada Istina, čije je predsjednica Ivana Vujasin upozorila: ''Danas se društvo suočava s ogromnim ekonomskim izazovima i liječenje kućnih ljubimaca može biti vrlo skupo. Naša je obaveza olakšati život građanima i mnoge stvari učiniti jeftinijim i dostupnijim, a ne da ljudi imaju dilemu hoće li izabrati kaznu ili otkaz.''

Pročitajte i ovo Zoran Janković Velika istraga Pretresi širom Slovenije: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik, u sve umiješan i nogometni klub?

''Takva dilema ne smije postojati i naš je cilj moderna i uređena Srbija u kojoj je građanin zaštićen. Zato je jedna od stvari za koje se zalažemo ne samo liberalizacija režima bolovanja, već i to da neka liječenja i terapije kućnih ljubimaca budu pokriveni zdravstvenim osiguranjem. Potrebno je brinuti se za njihovu dobrobit, ali isto tako voditi računa i o radnim obavezama i kao društvo neophodno je da ovo zakonski usuglasimo i pronađemo ravnotežu između ova dva važna aspekta društvenog života'', objasnila je Vujasin.

Iz stranke su naglasili kako je sposobnost da se brinemo o životinjama znak visokog stupnja empatije, koja se može proširiti i na ljudsku zajednicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJBOLJI PRIJATELJI Kako će kriza utjecati na kućne ljubimce? ''Kada živo biće primite u svoj život, ono je s vama i u dobru i u zlu''

Stranka Istina politička je stranka vlaške nacionalne manjine iz Novog Sada koja je osnovana 2008. godine pod nazivom Nijedan od ponuđenih odgovora.

Stranka se zalaže za očuvanje životne sredine, ekološku politiku, socijalnu pravdu, zaštitu ljudskih prava, potpunu legalizaciju kanabisa, potpunu legalizaciju seksualnog rada, uspostavljanje i poštovanje ženskih prava i zaštitu prava životinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene