Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medo kapitalac

Vidošević ustrijelio medvjeda vrijednog 70 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske gospodarske komore uistinu je odstrijelio medvjeda kapitalca, lovačkim rječnikom 'zlatnog medvjeda'.

Vrijednost medvjeda prelazi 70 tisuća kuna, a Vidošević ga je odstrijelio u šumi nedaleko Bjelolasice. Vidoševićev smeđi medvjed bio je bez prednje šape, što znači da ga je već netko prije nastrijelio ili je naišao na minu zaostalu iz rata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto

'Medo je nastrada i nema nogu', kazao je Vidošević, a na upit je li njemu lov strast kazao je kako se sve odigralo slučajno te da nije ništa ozbiljno.

Inače, smeđi ili mrki medvjed kao trofejna divljač privlači lovce iz cijelog svijeta, a odstreljuje se prema kvotama koje se izračunavaju u odnosu na procjenu brojnosti cjelokupne populacije. Današnja populacija se procjenjuje na 600 do najviše 1000 jedinki. U prirodi mogu doživjeti 10 do 20 godina, s tim da je prosječna dob naše lovne populacije oko 5 godina. Za život trebaju velika prostranstva, jer se mužjaci kreću na više od 200 km kvadratnih, a ženke na više od 100.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene