Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vapaj za pomoć

Načelnik o velikoj šteti u maloj općini na karlovačkom području: "Svi krovovi su devastirani"

Aktualno Galerija +0 Dino Blažević Galerija 1/1 >>
Ribnik na karlovačkom području crni je rekorder, tamo gotovo nema kuće koja nije stradala i koja nije oštećena i u petak su završili u crvenom. U Ribniku cijeli dan traje borba s posljedicama nevremena.

Zbog upaljenog meteoalarma Karlovčani su sa strepnjom gledali u nebo. Prije tri dana crvenog upozorenja nije bilo, ali nevremena je.

Oluja koja je poharala Zagreb počela je na granici sa Slovenijom gdje je u Karlovačkoj županiji padala tuča veličine šake.

"Sve nam je razbilo. Ja imam tu šest krovova. Svi su razbijeni. Ja sam u ovom selu 33 godine. Nikada. Bilo je tuče, ali tako nikada", kazala je Suzana reporterki Dnevnika Nove TV Eni Dumenčić.

U Ribniku, tik uz granicu, uništeno je 90 posto objekata - što stambenih što gospodarskih. Rijetki su oni kojima krov nije stradao. Tuča i vjetar opustošili su krovove.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Rijeci - 4 Iz minute u minutu VIDEO Na riječkoj Brajdici se srušila dizalica, padala stabla na Kvarneru i u Istri: "Došlo je brzo i nenajavljeno. Kad smo izašli van, vidjeli smo kaos"

Vatrogasci su postavili cerade, civilna zaštita pomogla koliko može. No, dalje se građani snalaze kako znaju. Nema radnika ni materijala.

"Najveća nestašica je dobaviti crijep, i područje Metlike u susjednoj Republici Sloveniji i Černomlja, već su ljudi pokupovali sve što se moglo kupiti. Isto kao i u Karlovcu, Jaski, Klinča Sela", kazala je Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica županice Karlovačke županije.

Apeliraju i na sve ljude dobre volje da dođu pomoći u sanaciji.

Pročitajte i ovo Palo stablo u Borongaju novo snažno nevrijeme Gradonačelnik Tomašević o štetama diljem grada: "Na tri mjesta su bile prekinute tramvajske mreže, ima još jedna gadna situacija"

Štete se zbrajaju i u Zagorju. Nevrijeme je opustošilo područje Općine Kraljevec na Sutli.

"To je iznenada došlo, pijavica neka, sve je rušilo, drveće, krovove nam je porušilo. Svi smo pobjegli dolje u podrum jer je to padalo na sve strane", kazala je Ljiljana Strunjak iz Kraljevca na Sutli.

I to nije jedina nepogoda koja ih je zadesila.

"Elementarna nepogoda je proglašena, jer smo tjedan dana prije toga imali tuču u tom kraju tako da su nas dvije tri nedaće baš snašle", rekao je Dražen Jemrić, načelnik stožera civilne zaštite Kraljevec na Sutli.

Načelnik Ribnika o šteti: "Svi krovovi su devastirani na našem području"

Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš razgovarao je s načelnikom općine Ribnik Dinom Blaževićem.

"Iza nas je sve devastirano, 90 posto općine oštećeni objekti. Sanirani su samo stambeni objekti", rekao Blažević je i zahvalio vatrogascima, HGSS-u i gospodarstvenicima koji su pomogli ovih dana, no nije se sve uspjelo sanirati. Zato moli sve koji su voljni i željni da pomognu, sa fizičkim radom i materijalom, prvenstveno crijepom. "Svi krovovi su devastirani na našem području", rekao je i dodao kako su oni koji uspjeli sanirati krovove to učinili uz pomoć prijatelja. 

U tijeku je prikupljanje dokumentacije za proglašenje elementarne nepogode, dodao je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene