Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno oštećenih objekata

Zapovjednik karlovačkih vatrogasaca o stanju u županiji: "Najviše se bojimo vjetra"

Uz sjeverni Jadran u crvenom je i karlovačko područje koje su poharale i ove prijašnje oluje. Tamo rade na sanaciji šteta, a već im stižu novi problemi.

Kako karlovačko područje odolijeva nevremenu, javio je uživo reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš koji je razgovarao s Goranom Frankovićem, glavnim zapovjednikom karlovačkih vatrogasaca.

U općini Ribnik prije nekoliko dana padala je tuča veličine šake, javio je Goleš.

Svi cijelo vrijeme prate situaciju preko aplikacija za praćenje vremena, kazao je zapovjednik vatrogasaca. "Najviše se bojimo vjetra", rekao je Franković.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Rijeci - 4 Iz minute u minutu VIDEO Na riječkoj Brajdici se srušila dizalica, padala stabla na Kvarneru i u Istri: "Došlo je brzo i nenajavljeno. Kad smo izašli van, vidjeli smo kaos"

"Mi smo ovdje 48 sati. Nismo obučeni da radimo građevinske radove. To je hitna intervencija, znači vatrogasna mjera", kazao je zapovjednik o štetama na objektima. 

"Obradili smo većinu onih u kojima ljudi žive. Nismo obradili gospodarske objekte", rekao je i dodao kako je sve na klimavim nogama. "To znači da većina stanovnika živi pod šatorom", rekao je i dodao kako je odrađeno oko 300 intervencija. Pozvao je građane da se solidariziraju i da susjedi pomognu susjedima. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene