Obavijesti Video Pretražite Navigacija
načelnik čeminca

Lokalni HDZ pokrenuo postupak za isključivanjem Zlatka Pinjuha iz stranke, raspuštena općinska organizacija

Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije na današnjoj je sjednici donio odluku o pokretanju stegovnog postupka za isključivanjem načelnika Čeminca, Zlatka Pinjuha iz stranke s prijedlogom mjere bezuvjetnog isključenja.

U priopćenju se navodi kako se postupak pokreće zbog "osobito teških povreda članskih obveza kao i javnog djelovanja i istupanja koja štete ugledu stranke"

Na telefonskoj sjednici donijeta je i odluka o raspuštanju općinske organizacije HDZ-a Čeminac, a za Općinskog odbora HDZ-a Čeminac izabran je Dražen Borovečki.

Prijedlog Županijskog odbora o isključenju Pinjuhe iz HDZ-a sada ide na sud časti koji će rješavati Pinjuhovo pitanje. Odluka se također donosi na lokalnoj razini jer sud časti saziva županijski odbor. Pinjuhi preostaje žaliti se Visokom sudu časti HDZ-a u Zagrebu.

Neslužbeno doznajemo da se provjeravaju subvencije koje je općinsko vijeće odobrilo načelnikovim sinovima, iako su stanove kupili u Osijeku. Na ta pitanja Pinjuh u policiji nije dao odgovor. Odgovori se traže i u dokumentaciji izuzetoj tijekom jučerašnjeg pretresa. Istražitelji su i danas bili u zgradi općine, obavjesni razgovori obavljeni su s načelnikom, njegovim najbližim suradnicima i dvojicom sinova, no zbog tajnosti istrage, policija i uskok za sad ne iznose detalje.

Policija i Uskok u Čeminac su stigli nakon brojnih kaznenih prijava. Dok su se nizale, Pinjuh je dobivao izbore, i to sa gotovo 70 posto.

Pinjuh: "Optužbe su minorne"

Načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh javio se telefonski reporterki Dnevnika Nove TV i potvrdio da se sinoć vratio s mora te odmah sam otišao u policijsku postaju. Policija pak potvrđuje da i dalje traju izvidi i razgovori u općini. O detaljima ne mogu govoriti jer je istraga u tijeku.

Osječko-baranjska policija potvrdila nam je da u Općini Čeminac, blizu Osijeka, i dalje traju izvidi te razgovori s više osoba. S obzirom na to da sve rade u suradnji s Uskokom i na tajnost postupka, policija nam zasad ne može dati više detalja.

Reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić načelnik Općine Zlatko Pinjuh javio se telefonski i potvrdio da se sinoć vratio s mora te odmah sam otišao u policijsku postaju. Naime, kako smo neslužbeno doznali, osim prostorije Općine, policija je pretresla i njegovu kuću.

Pročitajte i ovo Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 izvidi nad više osoba Kad se vrati u Čeminac, načelnika Pinjuha čeka razgovor s policijom

Optužbe su minorne

"Bio sam 15 minuta na razgovoru u pratnji odvjetnika. Sve su optužbe nesuvisle i minorne", rekao je Pinjuh i dodao kako ne može o detaljima zbog istrage, ali ništa ga neće pokolebati u uvođenju reda u Općini. Potvrdio nam je i da su na razgovoru s policijom bili njegovi sinovi te njegova zamjenica Anuša Rešetar i predsjednik Općinskog vijeća Marijo Kralj.

"Rado bih izašao s informacijama koje mi idu u prilog, ali ne smijem zbog istrage", kaže Pinjuh.

Moli HDZ da ga ne izbaci

Pinjuh je za Novu TV kazao i kako moli HDZ-ovce da se strpe i ne izbace ga iz stranke.

"Ubrzo će se pokazati da optužbe nisu opravdane. Sve što sam radio bile su odluke općinskog vijeća, a protiv mene rade interesne skupine", govori načelnik i dodaje da je od sedam ujutro na radnome mjestu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene