Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija i sramota

Na spomen ovog objekta, Trogiranima se diže kosa na glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most kopno-Čiovo stara je boljka stanovnika tog dijela Dalmacije. Nakon što je zaustavljena gradnja u ožujku, još nije izabran novi izvođač radova.

Otvaranje ponuda za novoga izvođača je odgođeno. Dok iz Hrvatskih cesta uvjeravaju kako je sve u skladu sa zakonom i planiranim rokovima, u Trogiru su sumnjičavi.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ" Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

Hitna pomoć teško prolazi kroz prometni kolaps u Trogiru. Nesnosne gužve trebale bi nestati izgradnjom novoga mosta. No njegova izgradnja je zapela, a mnogi u Trogiru ne vjeruju da će biti gotov do početka iduće sezone, kao što je najavljeno.

Na sam spomen novoga mosta, Trogiranima se diže kosa na glavi.

"Da su Kinezi glupi ljudi, radili su most od 54 kilometra 7 godina, a mi 7 godina radimo dokumentaciju za most od 800 metri i mi ćemo sad radit još 7 godina", kaže Trogiranin Ivo Zulim.

Most Čiovo je tragedija za cijelo stanovništvo otoka Čiova. Trpi i turizam.

Novi izvođač koji bi trebao završiti most još nije izabran. Otvaranje ponuda za novog izvođača je odgođeno.

"Zaprimljen je veći broj zahtjeva za produljenje roka za dostavu ponuda što je i uvaženo te će otvaranje ponuda biti održano 29. kolovoza. Pozitivno će utjecati na veći broj ponuditelja", kaže Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Gradonačelnik Trogira, Ante Bilić, negoduje. "Nismo zadovoljni što se već treći put odgađa otvaranje ponuda za izvođača za nastavak gradnje. Imali smo obećanja da će to biti kroz 7. mjesec, pa 4.8., pa 16.8. tako da je sad 29.8.", kaže Bilić.

Jer svaka odgoda, kaže, umanjuje mogućnost da most bude gotov do iduće sezone. "Most mora biti u funkciji do početka iduće sezone", kaže Pajić te dodaje da će tako i biti.

Odgađanje otvaranja ponuda je u skladu sa zakonom o javnoj nabavi, poručuju iz Hrvatskih cesta. Sve je, uvjeravaju, u zadanim okvirima te ne prijete penali iz EU-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene