Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskoj plaži Duilovo osvanuo je ovih dana znak zabrane kupanja za homoseksualce. Dok se jedni zgražaju zbog diskriminacije, drugi svjedoče kako nije problem u seksualnoj orijentaciji nego u neprimjerenom ponašanju gay parova na plaži.


Zapuštena i derutna plaža nekad blještavog vojnog kompleksa Duilovo ovih dana dobila je ploču s dva prekrižena muškarca koji se drže za ruke. Dakle, gay zabranjeno! 

Vezani članci Plaža, ilustracija Prekipjelo im je: Za mokrenje u moru ili na plaži paprena kazna - čak 750 eura, ali to nije sve! Djevojka na plaži Instagramuše više nigdje nisu sigurne: Izvijanje na plaži završilo ozljedom, a sve je uspjela snimiti

Česti kupači svjedoče da je problem što se na rubu plaže okupljala nekolicina homoseksualaca koji su preotvoreno iskazivali svoju ljubav. Bilo je, tvrde, i eksplicitnog seksa, a na plaži se često kupaju djeca.

Znak zabrane netko je uklonio sa svlačionice. Kupači su sigurni da su akciju izveli upravo gay akteri ove priče. No, i na Duilovu ima onih koji vjeruju da su skandalozni tek pojedinci. Ne smeta im ni regularna nudistička plaža, a i homoseksualcima bi dali oazu mira. 

Većina kupača ističe kako nije problem ako je netko homoseksualac. Jednostavno, za javna mjesta postoje pravila ponašanja i njih bi se svi jednako trebali pridržavati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju