Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šibensko-kninska još čeka

U Splitsko-dalmatinskoj županiji počinje škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na većini cesta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na kojima je jučer snijeg bio očišćen, nove su padaline do 15-ak centimetara poslije ponoći i danas do ranih popodnevnih sati primorale na nova čišćenja tih prometnica, izvijestio je danas voditelj Stožera za zaštitu i spašavanje u Županijskim cestama Petar Vuletić.

'Noćas i danas u prijepodnevnim satima najviše je napadalo snijega na području Imotskog, Vrgorca i Vrlike te ceste i dalje čisti oko 200 radnika i 54 stroja', rekao je Vuletić.  Poseban problem su mjestimični snježni nanosi koji su se zadržali na cestama od prijašnjeg snijega. 'Primjerice, na području Aržana moramo uklanjati s ceste snježni nanos dug oko 500 metara i visine i do četiri metra', kazao je Vuletić.

Upozorio je da na nekim područjima, primjerice Imotskog i Vrgorca, radnici čiste snijeg neprekidno već 12 dana te se povremeno kod njih javlja iscrpljenost.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

Na području Splitsko-dalmatinske županije, gdje je zbog snježnog nevremena nastava u svim osnovnim i srednjim školama otkazana 3. veljače, sutra će se početi organizirati nastava u onim mjestima gdje to dopuštaju sigurnosni uvjeti. Nastava u srednjim školama počet će sutra u cijeloj županiji, osim u gradovima Vrgorcu, Imotskom i Sinju, gdje će nastava početi kada budu ispunjeni sigurnosni uvjeti. O tome će se odluka donijeti u suradnji s tijelima lokalne samouprave, ravnateljima i osnivačima, zaključeno je na današnjem sastanku županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

I u osnovnim školama nastava će početi sutra, osim u onim mjestima u kojima nisu ispunjeni sigurnosni uvjeti za normalno odvijanje nastave, a o početku nastave u tim osnovim školama odluka će se donijeti također u suradnji s tijelima lokalne samouprave, ravnateljima i osnivačima. Županijski Stožer za zaštitu i spašavanje danas je prihvatio i posebnu odluku splitskog Stožera da redovna nastava u srednjim splitskim školama počinje sutra, a u osnovnim školama u utorak.

No, sutra će u svih sedam splitskih osnovnih škola biti organizirani produženi boravci od 7 do 17 sati, a roditelji su pozvani da djecu prate na putu do škole i natrag, navodi se u priopćenju gradskog stožera. Svi dječji vrtići kojima je osnivač Grad Split redovno će raditi od ponedjeljak, odlučio je danas gradski Stožer za zaštitu i spašavanje.

A županijski je Stožer danas pozvao sve ravnatelje osnovnih i srednjih škola na području županije da se nastava organizira u 'skraćenim terminima' kako bi se djeca mogla vratiti svojim domovima prije mraka, a roditeljima je preporučeno da ne šalju djecu u školu ako smatraju da odlazak njihove djece u školu i povratak nije siguran.

Ni sutra nema nastave u Šibensko-kninskoj županiji

Nastave u osnovnim i srednjim školama na području Šibensko-kninske županije neće biti niti sutra, odlučio je na današnjoj sjednici županijski Stožer za zaštitu i spašavanje. Iako je snijeg prestao padati, do nekih škola pristup je još uvijek otežan, a ne vozi niti većina županijskih autobusnih linija, te je najbolje odgoditi nastavu dok se uvjeti ne poprave, pojasnili su iz Stožera.

Inače, na području Šibenika danas je izmjereno 32 centimetra snijega, a u Kninu 20 centimetara. Temperatura u Šibeniku je -4 stupnja Celzijeva, a prognostičari ne najavljuju obilnije padaline.  Gradske prometnice većinom su očišćene od snijega, no iz gradske uprave upozoravaju na poseban oprez zbog pješaka koji se, radi snijegom zatrpanih pločnika, kreću kolnicima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene