Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čarolija detalja

Vlak koji nikada ne kasni, a vozi u Hrvatskoj? I to je moguće: "Tko je imao strpljenja to napraviti, divim se - to je remek djelo"

Aktualno Galerija Maketa koja oduzima dah - 6 Maketa koja oduzima dah - 6 Foto: DNEVNIK.hr Maketa koja oduzima dah - 5 Maketa koja oduzima dah - 5 Foto: DNEVNIK.hr Maketa koja oduzima dah - 4 Maketa koja oduzima dah - 4 Foto: DNEVNIK.hr Maketa koja oduzima dah - 3 Maketa koja oduzima dah - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Maketa koja oduzima dah - 2 Galerija 1/8 >>
Postoje željezničke postaje u Hrvatskoj gdje vlakovi uvijek stižu na vrijeme. Riječ je o najvećoj maketi željeznice u ovom dijelu Europe. Izmjena dana i noći - uz zvučne efekte grmljavinskog nevremena s kišom - zanimljive su atrakcije. Tu je i skijalište sa skijašima u pokretu.

Vlak koji nikada ne kasni? I to je moguće. Željeznica ima deset stanica. Svaka za sebe priča vlastitu priču.

"Predivno, evo sad pokušavam malo na video snimiti tako da mogu malo i doma pokazati, ali oduševljena sam stvarno, to je, tko je imao strpljenja to napraviti, divim se - to je remek djelo", rekla je Slavica.

Osim vlakova, tu je cijela infrastruktura. Čak je i Janica Kostelić bez štapa na skijama.

Pročitajte i ovo Hrvati evakuirani iz Gaze sletjeli u Zagreb - 4 Obitelji s djecom FOTO Potresni prizori i suze u zračnoj luci: Evakuirani Hrvati stigli u Zagreb - "Prošli smo kroz užas"

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 4 Podignuta optužnica Privatna poliklinika izdavala lažne liječničke svjedodžbe za COVID potvrde i druge dozvole

Posebna čarolija nastaje kada padne noć. "Čarolija je upravo u tim detaljima i tek kada se čovjek zagleda onda tek može shvatiti koliko je to sve predivno napravljeno i posebno s pažnjom i ljubavlju", ispričala je Valentina Prpić.

Najveća maketa željeznice u ovom dijelu Europe vozi na 1500 metara pruge s više od 200 skretnica, 130 lokomotiva i 1000 vagona.

Kakvi su dojmovi posjetitelja i što kažu iz Muzeja vlakića, pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene