Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident komentirao i premijer

Predsjednica o vukovarskoj odluci: ''Tisuće branitelja i civila tamo nisu doživjele pravdu. Prvo treba riješiti velike stvari''

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava bacio Statut Grada napisan na ćirilici (Foto: Dnevnik.hr) Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava bacio Statut Grada napisan na ćirilici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Premijer s novinarima (Foto: Dnevnik.hr) Premijer s novinarima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Na odluku vukovarskog gradskog vijeća osvrnuli su se i premijer i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je poručila da bi prvo trebalo riješiti pitanje neprocesuiranih ratnih zločina.

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na incident kada je vijećnik SDSS-a Srđan Kolar poklonio gradonačelniku Ivanu Penavi Statut Grada Vukovara ispisan na ćirilici, a Penava ga je bacio na pod i rekao da je to čin agresije. Plenković je kazao da nije dobro da se to događa i da, iako je zakonit potez zastupnika u gradskom vijeću da ima statut na ćirilici, ne djeluje mu to baš dobronamjerno.

"Ja mislim da se u Vukovaru treba voditi politika koja ide ka smirivanju tenzija, pomirdbi, suživotu, boljem razumijevanju većinskog hrvatskog naroda s predstavnicima srpske manjine. Imam premalo informacija je li to bilo danas s nekim ciljem provokacije. Očito je to gradonačelnik doživio kao provokaciju pa je burnije reagirao'', rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava bacio Statut Grada napisan na ćirilici (Foto: Dnevnik.hr) Odbačeno povećanje prava Srbima Pogledajte snimku incidenta u Vukovaru: Penava bacio na pod Statut Grada na ćirilici

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kritizirali penavu Predstavnici Srba o odluci vukovarskog Gradskog vijeća: "Propuštena je prilika za iskorak"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je poručila da bi prvo trebalo riješiti pitanje neprocesuiranih ratnih zločina. "Grad koji je bio potpuno razrušen, tisuće branitelja i civila koji su tamo ubijeni, mučeni, silovani, da nisu nikad doživjeli pravdu. E pa oprostite, prvo treba riješiti velike stvari, a onda možemo krenuti u one korake koji će omogućiti svima da se osjećaju sigurno u Hrvatskoj, da više uopće ne razgovaramo o tome nego da razgovaramo o budućnosti'', kazala je Predsjednica.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene