Na helikopterima koji su u NATO-ovoj misiji na Kosovu od svibnja utvrđena je neispravnost. O čemu se radi, u MORH-u ne otkrivaju, no kažu da nije narušena operativna sposobnost HRZ-a.

Galerija


Ponovno problemi s vojnim helikopterima, ovaj put u NATO misiji na Kosovu. Dnevniku Nove TV potvrđeno je - da je na obje letjelice koje su tamo od svibnja -
utvrđena neispravnost. O čemu se radi, u MORH-u ne otkrivaju. Kažu kako je jedan helikopter, u međuvremenu, popravljen, a očekuju da će i drugi biti ovaj tjedan.

Vezani članci MORH objavio snimke besposadne letjelice iz Petrinje - 1 Tako to izgleda iz zraka:  Dronovi HV-a snimili ono što je ostalo od razrušene Banovine Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL Incident u Afganistanu koji je MORH prešutio: "To nije bio napad na naše vojnike, nitko nije ozlijeđen"

Hrvatskim pilotima nisu poslali zamjenske. U isto vrijeme, u remontnom zavodu u Velikoj Gorici, zbog kvara na motoru, nalazi se još jedan helikopter.

"Otklanjanje reklamacije vodi tvrtka ZTC u suradnji s ruskim partnerom, a obzirom na ograničenja uzrokovana pandemijom COVID-19, ruska strana nije u mogućnosti organizirati transport navedenog dijela u Rusku Federaciju na popravak. Navedeno će biti realizirano kad se za to stvore uvjeti. Svi kvarovi koji su otklonjeni ili su u tijeku njihovi popravci nisu narušili operativnu sposobnost HRZ-a, niti kontinuitet NATO operacije", odgovorili su u Ministarstvu obrane za Dnevnik Nove TV.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr