Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez na plažama

Na narkomanske igle se ubolo troje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oprez na plažama. Na odbačene igle u samo 10 dana na zadarskom se području ubolo troje djece. Sljedećih mjesec dana njihove će obitelji u agoniji očekivati rezultate analiza krvi.

Nevina dječja igra u trenutku se pretvorila u agoniju. U svega 10 dana na igle se ubolo troje djece. Ovakvih nesreća sve je više. No ubod nužno ne znači zarazu HIV-om i hepatitisom.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

‘Nakon incidenta potrebno je izvaditi krv da se vidi kakav je status čovjeka u tom trenutku i nakon određenog vremena provjeriti status da se vidi da li je bilo posljedica vezano za taj ubodni incident’, kaže epidemiolog Ivan Stipanov.

Crveni križ već duže vrijeme prikuplja korišteni pribor i ovisnicima daje novi. No samo na 5 mjesta u cijeloj Hrvatskoj. ‘Njihova bi obaveza bila u sklopu ovog programa da oni nama vrate upotrebljeni pribor, a mi njima dajemo novi, sterilni pribor’, objasnila je Ana Marija Lozančić iz Crvenog križa..

Ovisnici ga i dalje odbacuju na javnim mjestima. Ni kante za smeće nisu rješenje. ‘To su trebale ne znam koje institucije napraviti, ali s obzirom na ovu situaciju mi ćemo u rano jutarnjim satima ovih dana odraditi tu akciju i očistiti infektivni otpad’, rekla je Ivanka Ledenko, predsjednica udruge ‘Nada’.

Koncesionar redovito čisti plažu, a ima i noćne čuvare. Još nije poznato je li se incident dogodio na njihovom terenu. No ovaj problem gotovo je nemoguće riješiti. Pažnja je vaš jedini saveznik, jer plaže više nisu mjesta za opuštanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene