Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spori tempo

Kontejnerskog naselja nigdje: Gotovo mjesec dana nakon razornog potresa na petrinjskom Sajmištu - samo blato

Gotovo mjesec dana od potresa, petrinjsko Sajmište na kojem bi trebalo niknuti kontejnersko naselje, i dalje je prazno.

Na petrinjskom Sajmištu blato je do koljena. Sutra bi na teren trebali izaći geofizičari koji će obaviti geomehanička istraživanja. Radovi bi, prema najavama, trebali početi u srijedu. U kontejnerskom naselju bit će postavljeno 117 obrtničkih i 100 stambenih kontejnera.

Pročitajte i ovo Gradnja kontejnerskog naselja u Glini Popis problema sve veći Kontejnersko naselje u Petrinji primilo prve stanovnike, a za ono u Glini teren se još - ravna: "Pripreme traju od siječnja, presporo je" Andrija Jarak i Tihomir Kundid: Kontejnersko naselje - 1 Vojska na terenu Pripremni radovi za kontejnersko naselje u Petrinji pri kraju: Otkrivamo kad bi sve moglo biti gotovo

Pripremne radove obavljala je Hrvatska vojska kojoj je, uz pripremu Sajmišta, svakodnevna zadaća bila i distribucija stambenih kontejnera u dvorišta onih koji ne žele napustiti svoja imanja. Dnevno se na tražene lokacije dopremi do 50 kontejnera ili mobilnih kućica što vojska odrađuje sa svojom mehanizacijom. 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, koji je najavio da će radovi biti gotovi za nešto više od tri tjedna, prije nekoliko dana otvoreno je rekao kako je nezadovoljan tempom izgradnje.

"Samo da se radi u dvije smjene. Ja želim da se radi od jutra do navečer, da se pale reflektori i da se radi i kad se ne vidi. Ja sam rekao, i kad je snijeg padao, što bi bilo da smo u Rusiji? Znači, nikad ne bismo ništa završili. Mi moramo raditi u dvije smjene ", rekao je Dumbović.

Na to je reagirao i Mladen Pavić, glasnogovornik Stožera za otklanjanje posljedica potresa.

"To je sve Dumbovićevo, neka radi kako i koliko hoće. I u dvije smjene. Stožer je tu da uskoči ako i kad treba. Vojska je posao, dio s ravnanjem terena za kontejnersko naselje, napravila. Sad je dalje na Dumboviću", odgovorio je tada Pavić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene