Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na listi stanova za poticajnu stanogradnju u Biogradu našao se i milijunaš Mario Tolić. U anonimnom pismu upućenom gradonačelniku optužuje ga se da je pogodovao određenim osobama. Na listi su još i suci, liječnici, gradski vijećnici.


Buka nezadovoljnika listom prvenstva za poticajnu stanogradnju sve jače odjekuje Biogradom. Na adresu gradske uprave poslali su anonimno pismo s primjedbama. Iako je popis sastavljen prema pravilniku i potkrijepljen dokumentima anonimci vlast optužuju za lopovluk.

Vezani članci Malverzacije sa stanovima - 1 Provjereno donosi nevjerojatnu priču: Nelegalno im prodali stanove u stečaju, pa obitelji sada čekaju deložaciju iz nekretnina koje su - platili Poskupljuju nekretnine u Splitu - 1 Mladima u Splitu kupnja stana je čista lutrija: Čak ni uz subvenciju države ne mogu si ih priuštiti

Autor pisma sramotnim smatra što je na listi i novopečeni zadarski milijunaš. Iako je zahtjev podnio prije no što je u igri na sreću osvojio 9 milijuna kuna. Nezadovoljnici također gradskoj upravi prigovaraju što se na ovoj listi nalaze osobe čije prebivalište nije u Biogradu na moru, suci, liječnici, pa čak i gradski vijećnici. Za one bez prebivališta obveza je bila stalni radni odnos na području grada. 'Svi imaju pravo da se prijave. Govoriti o tome tko je bogat, tko je siromašan, nije potrebno. Moralno, to je već stvar samih osoba koje su se prijavile', kaže biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Ovakve su optužbe kaže potpuno nepotrebne, jer u konačnici će agencija za promet nekretninama i banke odlučiti čije će se čisto rublje sušiti na balkonima nove zgrade.