Iz policije upozoravaju građane da je jedini cilj počinitelja koji su kreirali lažne stranice na Facebooku na prijevaru pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe.

Galerija


Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama.

Vezani članci Reporter Nove TV u akciji s policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Reporter Dnevnika Nove TV s policijom u potrazi za ilegalnim migrantima: "Svega bude. Noževa, palica, kolaca, britvica, žileta... " Miroslav Škoro, granična policija (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, MUP) MUP odgovorio Škori: Hrvatska policija dorasla je zaštititi vanjske granice Europske unije

Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa "sviđa mi se", podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku.

Nakon određenog vremena sudionici ove lažne nagradne igre primaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Iz policije upozoravaju građane kako je jedini cilj počinitelja koji su kreirali lažne stranice na Facebooku na prijevaru pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe.

Policija moli građane da ne dijele takve objave na vlastitim stranicama na Facebooku, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šalju preko društvenih mreža ili elektroničke pošte.

Sud će ponovno odlučivati o potvrđivanju optužnice protiv HDZ-ova zastupnika Lucića