Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON TRAGEDIJE U ČAKOVCU

Društvenim mrežama širi se fotografija koja prikazuje kako izgleda pogled medicinske sestre ispod zaštitne opreme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebook stranici Medicinske sestre-medicinski tehničari objavljena je fotografija, koja prema njihovim tvrdnjama, prikazuje što medicinska sestra vidi kroz zaštitne naočale koje mora imati prilikom obavljanja svog posla.

Na fotografiji se vidi bolnička soba, koja izgleda kao da je u magli. Fotografiju su objavili kako bi prikazali što vidi medicinska sestra koju se tereti da je pacijentu u Čakovcu ubrizgala krivu tekućinu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Nedjeljka Todorović - 7 Donosi Provjereno Nena je svojim pacijentima i najbolja prijateljica, a sama se bori protiv karcinoma: "I ponovo da se rodim bila bih to što jesam - seoska sestra!'' Ilustracija U rehabilitacijskim centrima Medicinska sestra ubijala pacijente u noćnim smjenama: "Optužbe su uznemirujuće, teško je to uopće shvatiti"

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"S obzirom da je pacijent koji je nažalost preminuo (navodno zbog pogreške medicinske sestre, za vrijeme hemodijalize u Čakovcu) bio u samoizolaciji, sestra je morala biti obučena od glave do pete u svemirsko hot odijelo uz zaštitne naočale. Dolje na fotografiji je pogled na situaciju iz njene perspektive. Amen.

Na stranu uvjeti rada, preopterećenost, manjak osoblja, neadekvatne plaće i nikakve beneficije ni na radni staž, ni povoljnije stambene kredite da se to deficitarno zanimanje zadrži u Hrvatskoj. Baš ništa.

"Sistem je brzo označio krivca, kako se nacija ne bi zapitala kakvi su bili radni uvjeti koji su prethodili tragediji", navedeno je na njihovoj Facebook stranici. 

Istraga u tijeku, rezultati obdukcije neće tako skoro...

U četvrtak je tijelo 62-godišnjaka koji je preminuo na hemodijalizi nakon što mu je ubrizgano nedopušteno sredstvo, po neslužbenim informacijama dezinficijens, prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, gdje će biti obavljena obdukcija.

Javnost još uvijek čeka rezultate istrage kako je došlo do zamjene sredstava zbog koje je pacijent umro na hemodijalizi u čakovečkoj bolnici. Struka je u međuvremenu upozorila kako u toj bolnici nedostaje 60-ak medicinskih sestara. 

Utvrdi li se krivica za nesavjesno liječenje, počinitelju prijeti kazna zatvora do 12 godina. 

Ispod fotografije napisani su brojni komentari. I dok neki suosjećaju s teškim radnim uvjetima medicinskih sestara i daju im podršku, drugi navode kako za ovaj slučaj nema opravdanja. "Nemojte objavljivati gluposti, radim u punoj opremi i vidim potpuno jasno", jedan je od komentara.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene