Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo pacijent

Istraga tragedije na hemodijalizi u Čakovcu još traje, a struka upozorava: "Šezdesetak  sestara nedostaje u toj bolnici"

Kako je došlo do zamjene sredstava zbog koje je pacijent umro na hemodijalizi u čakovečkoj bolnici? To javnost još neće saznati, nadzori su treći dan u tijeku.

Netko je promijenio iskaz pa se slika tragične rekonstrukcije preslaguje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Primao analgetike Oglasila se šibenska bolnica o smrti mladog ortopeda: "Liječen je sukladno pravilima struke" KB Sveti duh Slijedi unutarnji nadzor Horor u KB Sveti Duh: Žena čekala na hitnoj, ugušila se jedući pecivo

U predprostoru za hemodijalizu pripremala je kolica drugoj sestri koja je bila u zaštitnom odijelu uz pacijenta potencijalno zaraženog Covidom. Zašto je umjesto fiziološke otopine sestra dala pacijentu toaletno sredstvo?

Dr. Igor Šegović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u Županijskoj bolnici u Čakovcu kazao je: "Ono što bih poručio, ako mi dopuštate, svim pacijentima - bolnica je sigurna".

"Sve je sigurno i ovaj događaj se nije radio u prostoriji koja je bila prostorija samo za Covid, nego i acinetobaktere, MRSA-e i slično, znači prostorija je sigurna, sestra koja tamo radi zna svoj posao, a sad što se dogodilo - istraga će pokazati", dodaje Šegović.

Da se i istraga ne odvija u kako kažu, svemirskim odjelima, nada se Hrvatski nacionalni savez sestrinstva.

"Gdje ste u svemirskom odijelu, koje vam se magli da uzimate samo ovaj intervju u takvom odijelu sigurno vam ne bi bilo jednostavno, a kako bi vam bilo da radite nekoliko sati s pacijentom?", pita predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Antonio Friganović.

Nedostaje medicinskih sestara

Bi li bila istinita tvrdnja Hrvatske komore medicinskih sestara da čakovečkoj bolnici nedostaje 60 medicinskih sestara?

"Medicinskih sestara, liječnika i spremačica nedostaje u svim bolnicama, ali naša je bolnica jako dobro kadrovirana", rekao je dr. Šegović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Županijske bolnice u Čakovcu.

"Ne vjerujem da se radi o tako velikoj brojci, ali ako se radi - neka me netko ispravi", dodaje Šegović.

Savez sestrinstva ima potrebu ispraviti pomoćnika ravnatelja. "Šezdesetak sestara nedostaje u Županijskoj bolnici Čakovec", poručuje Antonio Friganović.

Pacijenti potpora medicinskim djelatnicima

Čakovečki pacijenti potpora su medicinskim djelatnicima čakovečke bolnice. "Žalosno je i žao mi je obitelji, ali takve stvari se nekada događaju", smatra Irena iz Čakovca.

Na pitanje smatra li da je javnost korektno reagirala, da se ne baca prvi kamen, pacijentica Katarina odgovara: "Ne bi se smjelo bacati, ne, ne, ne".

"A svakom se nešto dogodi, ne osuđujem nikoga", poručuje Zora iz Čakovca. "Na hitnu u 9 sati, evo sad sam tek gotov, dugo se čeka, sad je došao pacijent s koronom i strka zbrka", objašnjava Ivan.

Nekad strka, zbrka dovede do tragedije. Nesretni pacijent je u petak pokopan, uz nade da iz ovog događaja i struka i zajednica uče o neophodnoj prisutnosti i usredotočenosti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene