Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već i kod prvog snježnog vala Slavonci su dokazali da su na snijeg naviknuti. I novi val dočekali su spremni. Ceste su prohodne, a život se normalno odvija.


Jedini veći problem je led na rijekama koji će od sutra razbijati i mađarski ledolomci. Na zaleđenom jezeru osječki ribiči pecaljke su zamijenili sjekirama. 'Svake godine organiziramo akciju razbijanja leda da riba dobije kisika', tvrdi ribič Ivica Marušić. 

Vezani članci Grijanje, ilustracija Dobre vijesti za građane: Stižu manji računi za plin, stanovnici ovoga grada uštedjet će više od 200 kuna Zaprašivanje komaraca na osječkim ulicama (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Slavonija pod invazijom krvopija: "Morali smo i životinje maknuti, poduzimamo sve živo. Ovo ni najstariji ne pamte"

Na Dunavu od sutra led razbijaju mađarski ledolomci. Na kopnu je situacija puno bolja. Ralice ceste ne napuštaju pa se bez problema ide gradskim ulicama. Lopate se hvataju i sami građani. Snijeg se možda ne sviđa svim Slavoncima, ali uz njega žive bez većih problema.