Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U rijeci Dravi kod Pampasa u Osijeku jučer je potonuo brod iz kojeg je isteklo oko 50 litara nafte. Na mjesto potonuća broda upućeno je 18 vatrogasaca sa 6 vozila i čamcem iz JVP Osijek i DVD Gornji Grad koji su oko potonulog broda razvukli branu kako bi se spriječilo otjecanje goriva i maziva rijekom, te su tijekom noći davali rasvjetu za potrebe policije i vodopravne inspekcije.


Vlasnik broda angažirao je ronioce.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković opet komentirao Ćorićevu izjavu: "To je lažna hajka, nitko iz vlasti ne gleda tko što piše na mobitel" Igor Dekanić, stručnjak za energetiku Stručnjak za energetiku o dramatičnom padu cijena nafte: "Hrvatska bi time mogla biti jako pogođena"

Prema obavijesti Župana osječko-baranjskog dogovoreno je da će vlasnik broda danas putem ovlaštene tvrtke izvaditi brod i sanirati mjesto potonuća.

Osječki županijski centar 112 o tom je ekološkom incidentu primio informaciju od građanina koji je jučer oko 16,30 sati primijetio naftnu mrlju na Dravi.

Centar 112 je o tome odmah obavijestio županijsku vodopravnu inspekciju i inspekciju zaštite okoliša, stručnjake Vodnogospodarskog odjela Osijek, OKC PU osječko-baranjske JVP Osijek, te Lučki kapetaniju Osijek. DC 112 je o dojavi obavijestio glavnog državnog vodopravnog inspektora i stručnjake u Sektoru zaštite voda Hrvatskih voda.

Inspektor zaštite okoliša je čamcem obišao mjesto događaja i utvrdio da je izvor onečišćenja potopljeni brod oko 200 metara uzvodno od konjičkog kluba.