Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U rijeci Dravi kod Pampasa u Osijeku jučer je potonuo brod iz kojeg je isteklo oko 50 litara nafte. Na mjesto potonuća broda upućeno je 18 vatrogasaca sa 6 vozila i čamcem iz JVP Osijek i DVD Gornji Grad koji su oko potonulog broda razvukli branu kako bi se spriječilo otjecanje goriva i maziva rijekom, te su tijekom noći davali rasvjetu za potrebe policije i vodopravne inspekcije.


Vlasnik broda angažirao je ronioce.

Vezani članci Curenje nafte u Ježevu - 1 "Bio je pun potok te nafte, izviralo je kao gejzir": Ekipa Dnevnika Nove TV na mjestu gdje je istjecalo crno zlato Izbijanje nafte - 4 FOTO U blizini Zagreba izbija nafta: Poslan tim za hitne intervencije, oglasili su se i iz Ine

Prema obavijesti Župana osječko-baranjskog dogovoreno je da će vlasnik broda danas putem ovlaštene tvrtke izvaditi brod i sanirati mjesto potonuća.

Osječki županijski centar 112 o tom je ekološkom incidentu primio informaciju od građanina koji je jučer oko 16,30 sati primijetio naftnu mrlju na Dravi.

Centar 112 je o tome odmah obavijestio županijsku vodopravnu inspekciju i inspekciju zaštite okoliša, stručnjake Vodnogospodarskog odjela Osijek, OKC PU osječko-baranjske JVP Osijek, te Lučki kapetaniju Osijek. DC 112 je o dojavi obavijestio glavnog državnog vodopravnog inspektora i stručnjake u Sektoru zaštite voda Hrvatskih voda.

Inspektor zaštite okoliša je čamcem obišao mjesto događaja i utvrdio da je izvor onečišćenja potopljeni brod oko 200 metara uzvodno od konjičkog kluba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju