Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Detalji koji su pomogli rasvijetliti zločin: Na dan nestanka Danke Ilić 17 automobila ušlo u selo, a dva su bila ključna

Danka Ilić
Danka Ilić Foto: Društvene mreže/Screenshot
Od 17 automobila koji su ušlo u selo u kojem je nestala Danka Ilić dva su bila ključna.

Na dan kada je dvogodišnja Danka Ilić nestala u Banjskom Polju u selo je ušlo 17 vozila, utvrdila je srpska policija, a samo su dva izašla iz Banjskog Polja do dolaska policije i postavljanja punktova.

Gledajući njihovo kretanje, policija je uspjela suziti potragu za djevojčicom, pa je tako identificirano službeno vozilo vodovoda kojim su dvojica osumnjičenih udarila malu Danku, a potom se riješila njezina tijela.

"Tog dana na teritorij Banjskog Polja u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla iz Banjskog Polja do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično što su 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili, u dvorištu obitelji Ilić, prešli za pet i pol minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minutu i 40 sekundi na deponiju", objasnio je srpski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

Pregledavanje sigurnosnih kamera mještana bio je jedan od ključnih poteza policije nakon što je majka prijavila nestanak djevojčice. Osim automobila osumnjičenika kamere su snimile su i još jedno vozilo koje je policiji bilo sumnjivo.

"Na snimci se vidjelo da u 13:10 sati našom ulicom prolazi majka s djecom. Onda je u međuvremenu prošao automobil koji se vidi na snimci. Kasnije je prošao i otac s policijom, koji se isto vidi na snimci", objasnila je vlasnica kamere reporterima portala Nova.rs.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja objasnila kako će HDZ i DP pravdati svoju koaliciju i zašto je Plenković nazvao Milanovića stricem

Osumnjičenici Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su u policiji priznali da su automobilom udarili Danku, a potom tijelo bacili na deponij, sumnjiče se da su počinili teško ubojstvo. Trenutačno se nalaze u pritvoru i još uvijek ne otkrivaju gdje su sakrili tijelo. Policija je u međuvremenu privela i Radoslava Dragijevića i Dalibora Dragijevića, Dejanove oca i brata. Međutim, Dejanov brat Dalibor preminuo je u pritvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene