Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespravna gradnja

Na Čiovu počelo rušenje ilegalno izgrađene kuće vlasnika Medikola: "Radi se o velikom objektu blizu mora"

Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2
Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Vijesti u 17
Aktualno Galerija Rušenje kuće vlasnika Medikola - 1 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 1 Foto: Vijesti u 17 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Foto: Vijesti u 17 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 3 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 3 Foto: Vijesti u 17 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 4 Rušenje kuće vlasnika Medikola - 4 Foto: Vijesti u 17 +0 Sofija Preljvukić, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Na Čiovu je počelo rušenje kuće obitelji Rajković. Riječ je o kući vlasnika Medikola, koja je izgrađena bez potrebnih dozvola.

Ruši se bespravno izgrađena kuća suvlasnika privatne zdravstvene ustanove Medikol. Radi se o kući u vlasništvu obitelji Rajković koja se nalazi na Čiovu, u blizini Trogira, a odande se javila i reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

"Rušenje je trajalo i kad smo mi došli, no radovi su završili. Dobar dio kuće već je srušen. Riječ je o zaista velikom objektu vrlo blizu mora, a uvala se zove Labadusa", rekla je reporterka, koja se čula i s odvjetnikom Ivana Rajkovića.

"Odvjetnik Vinko Ljubičic kaže da je stigla odluka Upravnog suda da se objekt mora ukloniti i Rajković je rekao da će tu odluku poštovati. Nije imao ni izbora jer država bi u protivnom sama angažirala tvrtku za rušenje i tada bi to koštalo puno skuplje. Inače, već mjesecima postoji i odluka Građevinske inspekcije, ali tu odluku je ignorirao do ove odluke suda", objasnila je.

Pročitajte i ovo Boris Abramović, bivši direktor HROTE ZATVORENI DIO SJEDNICE Prvi je upozorio na plinsku aferu, a Vlada Andreja Plenkovića danas ga je smijenila

Pročitajte i ovo Sporna prodaja stana HEP-ovaca - 2 sporna prodaja "Ne vidim sukob interesa": Član uprave HEP-a Tomislav Šambić oglasio se o stanu koji je kupio od Vujnovca

Preljvukić je otkrila i što u općini Okrug na Čiovu, kojoj pripada ovo područje, misle o rušenju kuće.

"Načelnik je istaknuo da oni već dugo od Splitsko-dalmatinske županije traže da definira ovo područje – ili da ga proglase turističkom zonom, što bi omogućilo gradnju, ili da ga definiraju kao livadu, što bi značilo da bi mnogi koji su ovdje gradili bili bespravni", ispričala je.

"Načelnik kaže da već postoji odluka o uklanjanju 39 objekata na ovom području. Dvije kuće su rušene, ova je treća, što znači da ih je još 36 na čekanju. Dakle, moguće je da će, ako se ne promjene planovi, ovdje nastati velika zona rušenja", dodala je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene